Sveriges mest jämställda fastighetsbolag

HSB Stockholm är bäst av Sveriges fastighetsbolag på jämställdhet, enligt Nyckeltalsinstitutets jämställdhetsindex JÄMIX 2016.

JÄMIX beskriver jämställdheten i företag och organisationer, och grundar sig på nio olika nyckeltal. Jämfört med föregående år ökade HSB Stockholm från 130 poäng till 144 poäng, vilket placerar organisationen i topp i fastighetsbranschen.

Totalt sett klättrade HSB Stockholm från en 38:e plats till en 9:e plats, och tilldelades utmärkelsen Utmärkt verksamhet – Nyckeltalet 2016.

Som bransch är fastighetsbranschen mer jämställd än genomsnittet, med en median på 126 poäng, jämfört med den totala medianen på 115 poäng.

”Långt ifrån klara”
– Det är kul att vi ser resultat, att vi blir mer jämställda år för år. Det är också anledningen till att vi deltar i JÄMIX, för att hela tiden bli bättre och prioritera rätt. Men vi är långt ifrån klara och kommer fortsätta att arbeta strukturerat för ökad jämställdhet. En utmaning är antalet föräldradagar, där våra kvinnliga medarbetare är kraftigt överrepresenterade, säger Charlotte Svalstedt, HR-chef på HSB Stockholm.

HSB Stockholm skriver i ett pressmeddelande att bakom den ökade jämställdheten ligger bland annat lika lön, en jämställd ledningsgrupp, samt att chefstrukturen speglar strukturen bland medarbetarna.

Bolaget är en värderingsstyrd organisation och har under en längre tid arbetat med medarbetarskap, ledarskap och gemensamma spelregler, bland annat för att motverka just diskriminering.

Kolla nyckeltalen
I 2016 års rikstäckande mätning medverkade totalt 208 företag och organisationer från statlig, kommunal och privat sektor.

De nyckeltal som ligger till grund för mätningen är yrken, ledning, karriärmöjlighet, ersättning, ohälsa, föräldraskap, arbetstid, trygghet och jämställdhetsplan.

 

 

 

Dela artikeln: LinkedIn

För dig som arbetar med förvaltning och utveckling av alla typer av fastigheter.

Prenumerera på
vårt kostnadsfria nyhetsbrev


Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega