Fastighetsägarna Stockholm vill höja hyran med 2,5 procent

Hyrorna i Stockholm har inte följt Stockholmarnas inkomstökningar. Fastighetsägarna Stockholm yrkar därför att hyrorna under 2017 i snitt ska höjas med 2,5 procent.

– I Stockholmsregionen pekar alla siffrorna uppåt – förutom när det gäller hyresrätten. Den negativa trenden måste brytas om Stockholm ska fortsätta att växa i samma takt, säger Fastighetsägarna Stockholms vd Billy McCormac.

För att stoppa hyresrättens negativa trend yrkar Fastighetsägarna Stockholm att hyreshöjningen 2017 ska spegla den förväntade utveckling av inkomsterna som landets tunga prognosmakare ger uttryck för. Under 2017 räknar exempelvis Riksbanken med att landets ekonomi (BNP) och timlöner ska öka med 2,5 respektive med 3,5 procent.

Målsättningen är att hyresutvecklingen på ett bättre sätt ska motsvara hyresgästernas (och de bostadssökandes) värderingar av bruksvärdesfaktorerna.

I förhandlingen kommer Fastighetsägarna Stockholm att presentera en differentiering av det genomsnittliga yrkandet baserat på lägesfaktorn.

Läs mer:

Hyresgästernas motbud: 0,55 procent

Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Bild, minst 540 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB

Inköpsportal - tipsa en kollega