Nytt coworking-hus för hållbarhetsbolag

Innovation och företagande inom hållbara tjänster får i höst en mötesplats när Embassy House etablerar sig i Familjebostäders kontorsfastighet i södra Stockholm.

I söderort finns sedan ett par år tillbaka en klusterutveckling med företag, entreprenörer och start-ups inom miljöteknik och andra verksamheter med inriktning på en ekologiskt och socialt hållbar stadsutveckling.

För att ta den utvecklingen vidare öppnar nu Embassy House, Sveriges största co-working community av tech start-ups, ett företagshus i Familjebostäders kontorsfastighet på Önskehemsgatan 34.

Gröna bolag
Företagshuset riktar sig till aktörer inom bland annat greentech, foodtech, cleantech, avfall och återvinning och e-mobilitet.

– Verksamhetens fokus på företagande och innovation inom hållbarhetsområdet är viktig för utvecklingen i söderort och det känns därför roligt att vi kunnat bistå Embassy i deras etablering i Högdalen, säger Lars Nylund, fastighetschef Familjebostäder.

Stort affärsnätverk
Embassy House samarbetar med Invest Stockholm, Start-up Stockholm och Nya Rågsveds Folkets Hus.

Företagshuset, som ligger på Önskehemsgatan 34, kommer att erbjuda kontorsplatser och utställnings- och mötesytor. Även rådgivningstjänster, finansieringsstöd och tillgång till ett stort affärsnätverk ingår i företagshusets erbjudande.

Källa: Familjebostäder i Stockholm

Kort om Familjebostäder i Stockholm

Familjebostäder i Stockholm är en del av Stockholms stad. Det allmännyttiga bolaget äger, utvecklar och förvaltar hyresbostäder och lokaler för Stockholms behov. Bolagets 19 375 hyresrätter utökas de kommande åren med minst 5 000 nya bostäder.