Hestia blir del av nordisk förvaltningskoncern

Ännu en svensk förvaltningsjätte ger sig in på den nordiska marknaden på allvar. Foto:norden.org

Snabbväxaren Hestia Fastighetsförvaltning ger sig nu också ut i Norden. Tillsammans med finska Realia Group bildas ett samnordiskt bolag som bättre ska slåss om de internationella investerarnas uppdrag.

För några månader sedan blev det klart att Newsec tar över norska Basale och blir garanterat störst på fastighetsförvaltning i Norden.

I går tillkännagavs att Hestia blir en del av den finska koncernen Realia Group. Med tillsammans cirka 700 medarbetare och 8–9 miljoner kvadratmeter förvaltad yta placerar det nya bolaget sig som god tvåa i Norden.

Mer konkurrenskraftig partner
Huvudskälet till samgåendet är ungefär det samma som för Newsec – att bättre kunna möta behoven från större investerare som ser Norden som en gemensam marknad.

– Under de senaste två åren har vi märkt att det görs allt fler nordiska upphandlingar, där internationella investerare söker en partner för hela Norden. På det här viset blir vi en mer attraktiv och konkurrenskraftig partner för dessa, säger Gunnar Isaksson, vd för Hestia.

Hestias vd Gunnar Isaksson är väldigt nöjd med det nya samarbetet med Realia.

Ökade resurser och kunskapsöverföring
– Dessutom får vi ökade resurser för att utveckla våra digitala system och möjlighet att föra över kunskap mellan länderna – förutom i Sverige och Finland får vi även stor verksamhet i Baltikum. På sikt ska vi även växa i Norge och Danmark. Hestias närmaste partners blir finska Realia Management och baltiska Ober-Haus.

Ingen förändring för svenska kunder
För de svenska kunderna innebär sammanslagningen ingen förändring. Både Gunnar Isaksson och kollegan Stefan Björkqvist blir kvar i det svenska bolaget.

– Vi fortsätter att jobba på som vanligt under samma namn, med samma organisation och samma sätt att arbeta på. Hestias och Realias kärnvärden är väldigt lika. Vi betonar flexibilitet och öppenhet medan de trycker på entreprenörskap, vilket är väldigt likartat.

Många tidigare propåer
Hestia har genom åren fått många uppvaktningar och propåer men alltid tackat nej med hänvisning till att det inte känts bra.

– Men den här gången fick vi ett förslag som känns väldigt bra såväl för bolaget som för vår verksamhet. Vi kan erbjuda bättre och roligare tjänster. Allt blev klart på mindre än en månad. Det känns jättebra.

Text: Hans Hellberg
hans.hellberg@forvaltarforum.se

Läs porträttintervju med Hestias vd Gunnar Isaksson

Mer om Realia Group
Realia Group är Nordens största expertkoncern för tjänster inom förmedling och förvaltning av bostäder, fastigheter och verksamhetslokaler. I Realia Group ingår Huoneistokeskus, SKV Fastighetsförmedling, Huom! Huoneistomarkkinointi, Realia Isännöinti och Realia Management. Ober-Haus ansvarar för affärsfunktionerna i Baltikum. Realia Group omsätter årligen över 100 miljoner euro och sysselsätter cirka 1 900 personer. www.realiagroup.fi
Mer om Hestia
Hestia grundades 2007 och är först med att leverera fastighetsförvaltning med öppenhet och flexibilitet. Idag har Hestia 175 medarbetare som levererar tjänster för fastigheter med en total yta på tre miljoner kvadratmeter belägna på 30-talet orter i Norden.
Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega