Ladda ner handböcker om trädskötsel

Nyligen kom nya uppdaterade versioner av två populära handböcker om träd i stadsmiljö och trädskötsel.

SLU:s Trädvårdshandbok ska ge en grundläggande förståelse för beskärning av träd. Målet är även att visa på hur synen på beskärning har ändrats och ingå beskriva vanliga metoder. Se länk för att ladda ner boken under artikeln.

Boken riktar sig främst till studenter vid SLU Alnarp som ska bli landskapsarkitekter, landskapsingenjörer, hortonomer och trädgårdsingenjörer, men även andra personer som på olika sätt kommer i kontakt med beskärning eller andra åtgärder på träd.

Författarna till boken är Johan Östberg vid Institutionen för landskapsarkitektur, planering och förvaltning SLU Alnarp och Dani Mladoniczky, certifierad arborist och vd för Trädliv AB Stockholm.

Handbok nr 2
Handboken Växtbäddar i Stockholms stad riktar sig till alla som planerar, bygger och förvaltar miljöer med träd åt Stockholms stad.

Denna handbok ska vara ett stöd vid planering, projektering och anläggning av nya växtbäddar såväl som vid åtgärder nära befintliga träd.

Boken finns tillgänglig som pdf på Stockholms stads hemsida och uppdateras löpande, men du kan också ladda ner den senaste versionen här nedan.

Text: Mats Cato
mats.cato@forvaltarforum.se

 

Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega