Åsa Wigfeldt ny vd för Stockholmshem

Den 14 september fattade Stockholmshems styrelse beslut om ny vd för Stockholmshem från och med oktober 2023.

– Vi är mycket nöjda med att Stockholmshem får en vd med så bred erfarenhet av stadsutveckling och fastigheter och ser fram emot att jobba tillsammans med Åsa, säger ordförande Ingela Edlund. Vi vill också rikta ett stort tack till Olle Torefeldt, som lett bolaget som tillförordnad vd under det senaste året.

Åsa Wigfeldt har sedan 2019 varit vd för S:t Erik Markutveckling, som äger, förvaltar och utvecklar fastigheter i Stockholm i avvaktan på att de ska omvandlas till bostäder, arbetsplatser eller trafikplatser. Dessförinnan har hon bakgrund från olika ledande befattningar vid exploateringskontoret och de tidigare förvaltningarna markontoret och gatu- och fastighetskontoret.

– Jag är stolt och glad och tackar för förtroendet, säger Åsa Wigfeldt. Det ska bli roligt att leda ett så välrenommerat företag med så många nöjda hyresgäster och fina resultat.

Åsa tar över från Olle Torefeldt, som varit tillförordnad vd sedan oktober 2022. Innan dess leddes Stockholmshem av Anette Sand, som gick i pension vid årsskiftet 2022-2023.

Källa: Stockholmshem

Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega