Satsning på schysta jobbresor

Emily Hansson, Hållbarhetsansvarig Castellum Region Öresund.

Castellum i Malmö och åtta andra pilotföretag står bakom Malmö Works, som syftar till att driva utvecklingen av schysta jobbresor i Malmö.

Malmö Works är ett företagsdrivet initiativ för schystare jobbresor. Castellum är ett av nio pilotföretag som kommer ta fram, utveckla och testa idéer som kan förändra människors resvanor.

Initiativet drivs av pilotföretagen med stöd från Malmö Stad och Skånetrafiken och på sikt kommer fler företag att få möjlighet att ansluta sig till initiativet.

Bra för affären
För Castellum har hållbarhetsarbete alltid varit en naturlig del av företagets verksamhet.

– Som långsiktig aktör och samhällsbyggare är det en självklarhet för oss att bidra till utvecklingen av det hållbara samhället. Därför känns det naturligt för oss att även vara med och verka för fler schysta jobbresor, berättar Ola Orsmark, VD Castellum Region Öresund .

För Castellum är hållbarhet en affärsstrategisk fråga. Förutom miljövinster pekar Castellum även på att man som företag gör både hälsovinster och ekonomiska vinster genom att driva utvecklingen av schysta jobbresor.

Färre bilresor
– Malmö Works ger oss möjlighet att hitta smarta lösningar tillsammans med andra innovativa företag. Det stärker vårt varumärke och vi blir en ännu bättre arbetsgivare, säger Emily Hansson, Hållbarhetsansvarig Castellum Region Öresund.

Projektets mål är att färre ska välja bilen till förmån för mer hållbara transportmedel och att minska antalet jobbrelaterade resor överlag.

Projektet vill bidra till en stad med gott om plats för alla som går, cyklar och reser kollektivt. Inte bara i city utan i hela Malmö. Med mindre buller, trängsel och trafik och mer grönska, effektivitet och rörelse.

Källa: Castellum

 

Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Bild, minst 540 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB

Inköpsportal - tipsa en kollega