Solceller på Örebro Campus

Nu står solcellsanläggningarna redo för invigning på Campus Örebro som ska förse Örebro universitet med 400 000 kWh förnybar energi per år.

Satsningen är ett led i Akademiska Hus arbete för att uppnå en nollvision för sitt klimatavtryck, men utgör också en viktig pusselbit i det gemensamma samarbetet mellan fastighetsägaren och lärosätet – Örebro Campus Lab.

Parterna har ingått ett samarbetsavtal med målet att universitetet ska bli landets mest digitaliserade och hållbara lärosäte. Samarbetet innebär att en rad konkreta åtgärder ska genomföras för att skapa framtidens innovativa utbildnings- och forskningsmiljö – Örebro Campus Lab.

Inom ramen för projektet har universitetsområdet i Örebro sedan dess blivit landets första campus som får en digital tvilling.

I dagsläget har Akademiska Hus totalt 50 anläggningar i sitt fastighetsbestånd som årligen genererar 4 miljoner kWh hållbar elenergi till svenska lärosäten. Under 2019 tar fastighetsbolaget ytterligare krafttag genom att installera fler anläggningar som, när de står klara, bidrar till att Akademiska Hus totala mängd solel kommer att uppgå till över 6 miljoner kWh per år.

De nya solcellsanläggningarna vid Örebro universitet invigs fredagen den 27 september kl 09.30 i samband med att lärosätet anordnar en hållbarhetsdag.

Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega