Nya direktörer på Statens fastighetsverk

Peter Wallin, AnnaKarin Wiberg och Åsa Welander.

Inom Statens fastighetsverk (SFV) pågår ett förändringsarbete som bland annat ska tydliggöra organisationen, stärka ledarskapet och utveckla verksamheten samt förvaltningskulturen i myndigheten.

Ett led i detta är rekryteringen av nio direktörer som ska ingå i generaldirektör Ingrid Eiken Holmgrens ledningsgrupp. Tre av de nya direktörerna har förvaltningsrelaterade uppdrag.

Peter Wallin tillträdde tjänstensom fastighetsdirektör den 20 maj. I hans ansvarsområde ingår Centrala Stockholm, Teatrarna, Djurgården och Ulriksdal. Peter har arbetat i den statliga sektorn hela sitt yrkesliv och har lång erfarenhet från SFV bland annat som fastighetschef och som tillförordnad fastighetsdirektör det senaste året.

AnnaKarin Wiberg är direktör och chef för Projekt- och specialistavdelningen. Annakarin har varit utvecklingsdirektör i SFV sedan 2016 och har tidigare haft olika chefsuppdrag inom fastighetsförvaltning och affärsutveckling.

Åsa Welander tillträdde som fastighetsdirektör den 1 september. I hennes ansvarsområde ingår Regeringsbyggnader, Utrikes, Stockholms slott och Förvaltningsstaben. Åsa kommer närmast från rollen som förvaltningschef på Specialfastigheter. Dessförinnan har hon haft chefsuppdrag vid flera olika fastighetsbolag.

Bli den första att kommentera "Nya direktörer på Statens fastighetsverk"

Lämna en kommentar