Årets Stadskärna 2018

årets stadskärna

Näringslivsutvecklaren Marianne Lindh med sitt gäng tar emot diplom.

Linköping har utsetts till Årets Stadskärna 2018 av medlemsorganisationen Svenska Stadskärnor. Syftet med utmärkelsen är att skapa levande städer.

– Linköping uppfyller väl kriterierna för Årets Stadskärna. Utmärkelsen delas ut till den svenska stad eller ort som visar på störst framsteg, utveckling och förnyelse av centrum. Det ska bygga på samarbete mellan både privata och offentliga aktörer, vilket Linköping har gjort på ett föredömligt sätt under många år, förklarar Eva Hägglund, vice ordförande i Svenska Stadskärnor och tillika en av juryns medlemmar.

Gör’t med hjärtat
Här kan du läsa juryns motivering:

”Årets Stadskärna 2018 går till den stad som har arbetat långsiktigt och lyckats behålla och förnya centrum genom att ta ut svängarna. Stadens aktörer har funnit varandra och hjälper varandra med värme, omtanke och generositet. Staden vill inspirera sin publik och säger; Kom till mig, njut av mat, möten och service på trivsamma stråk och mötesplatser. Staden har på ett brilliant sätt färgsatt sin miljö, så att alla ser, känner och upplever när det sker saker på stan. ”Årets Stadskärna 2018 – gör´t med hjärtat!”

Långsiktig plan
Svenska Stadskärnor skriver att Linköpings kommun, fastighetsägare och Cityföreningen tillsammans arbetar aktivt för att bygga en stad och stadskärna där människor vill bo och mötas många generationer framåt.

Vidare skriver organisationen att Linköping följer en långsiktigt plan med tydliga mål för att skapa en attraktiv och expansiv stadskärna som är full av liv och själ med genuina miljöer som skapar trygghet och trivsel.

105 medlemsstäder
– Utmärkelsen Årets Stadskärna är tänkt att inspirera alla stadens intressenter att arbeta med utveckling av stadskärnan, förklarar Björn Bergman, vd för Svenska Stadskärnor.

Svenska Stadskärnor är en en branschöverskridande icke-vinstdrivande medlemsorganisation med syfte att skapa levande orter och livfulla städer genom samverkan mellan offentliga och privata aktörer.

Organisationens främsta partners är Trafikverket, Boverket, SKL, Svensk Handel, Visita och Fastighetsägarna Sverige. Svenska Stadskärnor samlar cirka 175 organisationer och kommuner och är representerade av medlemmar i 105 svenska orter och städer.

Källa: Svenska Stadskärnor

 

Inköpsportal - tipsa oss
Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Bild, minst 540 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Inköpsportal - tipsa en kollega