KOMPETENS & UTBILDNING

På stadig grund i fastighetsbranschen

Utbildningen betalade sig redan efter halva tiden, säger Simon Stenmark som gått BFAB:s Kvalificerad Fastighetsförvaltning.

Simon Stenmark är 23 år och jobbar på ett fastighetsbolag i Lidköping. Han gick nyligen BFAB:s diplomutbildning Kvalificerad Fastighetsförvaltning. Vi träffade Simon för att prata lite om utbildningen och hur han ser på framtiden.

Varför valde du att gå utbildningen Kvalificerad Fastighetsförvaltning?
 Jag gick utbildningen för att bli säkrare som förvaltare och för att lära mig lite mer om hur ekonomin och juridiken fungerar, hur man kommunicerar med hyresgäster och upprättar avtal.

Hur hörde du talas om utbildningen?
 Jag känner en person som har gått utbildningen och som pratade väldigt gott om den. När han berättade vad han hade lärt sig kände jag: det vill jag veta, det vill jag kunna, det vill jag vara med om!

Kan du berätta lite om föreläsarna?
– Föreläsarna kom från olika företag inom fastighetsbranschen. Det var vd:ar, advokater, kommunikatörer… alla med mycket erfarenhet, vilket märktes när man pratade med dem. De bjöd verkligen på sig själva.

Vilka andra var det som gick utbildningen?
– Vi var ett tjugotal personer, killar och tjejer mellan 25 och 65 år. Vissa hade varit förvaltare i fem år medan andra hade hållit på i 40 år. Det fanns även de som tidigare arbetat med besiktningar eller ventilation, men som nu var på väg in i branschen.

Vad tycker du att utbildningen gav?
– Man fick lite av en nystart – nya vyer om hur man skulle sköta saker och jobba smartare och mer effektivt. Vi fick till exempel lära oss hur skatter och myndighetskrav ska fungera efter nybyggnationer. För företaget där jag jobbar innebar det att vi kunde överklaga vissa skatter som vi inte skulle ha betalat. Så i praktiken hade utbildningen betalat sig redan efter halva tiden! Och så var det kontakterna man fick. De var halva värdet med kursen.

Hur tänker du kring framtiden?
– Jag vill fortsätta utvecklas med mitt bolag och använda kunskapen som jag har fått. Det är en sak när man sitter på skolbänken, lär sig och blir matad med information. Men sedan vill man ut i verkligheten och göra saker. Och skulle jag undra över något kan jag alltid höra av mig till kurskompisarna eller föreläsarna.

Läs mer om kursen Kvalificerad Fastighetsförvaltning och anmäl dig här 

 

Läs fler artiklar på Förvaltarforum Kompetens
Dela artikeln: LinkedIn

För dig som arbetar med förvaltning och utveckling av alla typer av fastigheter.

Prenumerera på
vårt kostnadsfria nyhetsbrev


Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega