Swecos nya rapport om energilagring

Energilagring kan bidra till att motverka klimatförändringarna. Men användningen av tekniken är fortfarande begränsad och behöver tredubblas fram till 2050 för att hålla den globala uppvärmningen under 2 grader. Det skriver Sweco när konsultföretaget presenterar sin nya Urban Insight-rapport.

I rapporten tas vanliga missuppfattningar om lagringsteknik upp och på vilket sätt det har bidragit till att batterilagring ännu inte har fått ett stort genombrott. Är geotermisk lagring bara möjligt på Island? Är bärbar vätgaslagring för farligt för att använda? Svaret i rapporten på båda dessa frågor är nej.

– Om vi måste vänta på ett perfekt batteri kommer vi förmodligen att få vänta länge, då slösar vi också bort tid som kan användas för att motverka klimatförändringarna. Det tog 40 år för el att etableras i våra hem och det tog 10 år för smartphones att bli en naturlig del av våra liv – hur mycket tid krävs för att våra städer ska bli lagringsstäder? Jag anser att det är dags att agera nu, säger Maria Xylia, senior energikonsult på Sweco.

Källa: Sweco

Urban Insight är en serie insiktsrapporter där experter från Sweco delar med sig av kunskap om stadsutveckling ur medborgarnas perspektiv. Ladda ner rapporten här

För mer information om energilagringstjänster och de lösningar som krävs, läs ”Beyond the Tipping Point: Future Energy Storage

 

 

Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega