Världens största insektshotell?

Ett nytt hotell har slagit upp portarna i ett av MKB:s hyreshus på Seved. I hotellets fyrahundra rum bor främst insekter.

Allt från vildbin och humlor till vanliga blomsterflugor huserar nu i 400 rum, på totalt 20 kvadratmeter, längs en husgavel på Jespersgatan på Seved.

Huset är ett av MKB:s många hus i området och nu räknas alltså även insekter till hyresgästerna. MKB har här lånat ut gaveln till hotellet, eller insektsväggen, vars rum är inredda med bambu, vass, ull, håligt tegel och halm.

Bakom hotellet står odlingsnätverket Seved, med stöd från miljöförvaltningen, som även har stadsodling i kvartersträdgårdar i närheten. Allt bidrar till att göra Seved till ett grönt och skönt bostadsområde mitt i staden.

– Insektsväggen har blivit en mötesplats både för grannarna i området och för människor som passerar förbi. Eftersom väggen är så stor så reagerar folk när de går förbi och det blir ett naturligt samtalsämne här i området. Förutom att bidra till välpollinerade buskar, träd och blommor bidrar väggen alltså med mycket positiv uppmärksamhet. Det är helt enkelt något att vara stolt över, säger Göran Olsson, odlingsnätverket Seved.

Källa: MKB

Dela artikeln: LinkedIn

För dig som arbetar med förvaltning och utveckling av alla typer av fastigheter.

Prenumerera på
vårt kostnadsfria nyhetsbrev


Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega