Årets förvaltare fick expertjobb

Anna Lackman som blev Årets Fastighetsförvaltare 2018 har rekryterats till den nya rollen som förvaltningsexpert på Sabo.

Anna utsågs till Årets Fastighetsförvaltare i kategorin Bostad på Förvaltarforums årliga seminarium Framtidens Förvaltare i början av februari. Då var hon områdeschef på Stockholmshem.

Nu arbetar Anna sedan augusti som förvaltningsexpert på Sabo. Rollen täcker många områden: trygghet och säkerhet, drifttekniska frågor, lokalförvaltning, organisationsfrågor, stadsdelsutveckling, städning och utemiljö, upphandling och beställarfrågor, miljöfrågor.

– Eftersom min expertroll är ny på Sabo kommer den att utvecklas efter medlemsföretagens behov. Jag kommer till exempel att starta ett nätverk som vänder sig till förvaltare, förvaltningschefer och motsvarande, berättar Anna på Sabos hemsida.

Erfaren förvaltare
Anna Lackman har lång erfarenhet av förvaltning i allmännyttan.

På Stockholmshem, där hon var anställd i åtta år, var hon först särskild förvaltare och sedan områdeschef med ansvar för fastigheter, personal och budget i ett bestånd med cirka 2 500 lägenheter och tillhörande lokaler.

Innan dess var hon fastighetsförvaltare och miljösamordnare under tio år på Svenska Bostäder i Stockholm.

Juryns motivation
Titeln Årets Fastighetsförvaltare delas ut av Aff i samarbete med Förvaltarforum. Juryns motivation när Anna fick priset var:

”Anna Lackman coachar sina medarbetare och bidrar till en fantastisk arbetsmiljö. Med ett bra ekonomiskt resultat, ökad trygghet i sitt distrikt och minskade skador är den nominerade en stor tillgång för sin organisation och en mycket god ambassadör för sin yrkesroll.”

– Som förvaltare handlar det inte bara om att ta hand om husen, utan även om livet mellan dem. Få någon form av helhetsgrepp. Grunden är att uppfylla baskrav som trygghet, rent och snyggt, sa Anna när hon intervjuades av Förvaltarforum i februari.

Text: Mats Cato
mats.cato@forvaltarforum.se

 

 

 

Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Bild, minst 540 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB

Inköpsportal - tipsa en kollega