Handelshögskolan rekryterar i Rosengård med hjälp av MKB

Projektgruppen som ska leda Summer Camp: Pedrie Osman, student, Melody Blesserman, student, Hussein Al Musawy, student och Linda Åberg, projektledare på F1RST. Saknas på bild: Rasan Taha, student.

Handelshögskolan samarbetar med bostadsbolaget MKB i en satsning på sommarskola i Rosengård. Ungdomarna får sommarjobb, förebilder och verktyg för att kunna bli framtidens ledare. Målet är att bredda rekryteringen till högskola och näringsliv.

Programmet Handelshögskolan F1RST är utformat för att utbilda unga talanger från Rosengård och andra områden i Malmö, och kommer att äga rum sommaren 2024 i Summer Camp. Satsningen är ett sätt att stärka Rosengård och de boende i området genom att skapa fler förebilder.

MKB ser tillsammans med partnerföretagen Aspekta och Advokatfirman Delphi fram emot att välkomna morgondagens ledare till Summer Camp i Malmö för att tillsammans bygga en mer inkluderande och hållbar framtid. Partnerföretagen bidrar både finansiellt och med sin tid.

– Flertalet unga i Rosengård saknar förebilder i näringslivet. Satsningen på Summer Camp är ett sätt att visa på de möjligheter som finns. För oss är Summer Camp en del i ett nytt förvaltningskoncept, en långsiktig investering för att lyfta Rosengård och andra utsatta områden, säger Marie Thelander Dellhag, vd på MKB.

Utveckla framtidens ledare
F1RST, som är ett initiativ startat av Daniel Sachs Stiftelse och Handelshögskolan i Stockholm, ser en möjlighet att genom initiativet attrahera och utveckla nästa generations ledare. Campen riktar sig till unga studiemotiverade tjejer och killar med goda betyg som har vuxit upp i och är bosatta i utsatta områden i Malmö.

– Satsningen visar vårt engagemang för att främja mångfald och inkludering och ge unga talanger med olika bakgrund de verktyg och kunskaper som de behöver för att bli morgondagens ledare. En avgörande del av initiativet är att ge unga fler förebilder – framgångsrika individer som de kan identifiera sig med och som inspirerar dem till att sträva efter högre utbildning, säger Sabinor Haas Lönnroth, verksamhetschef på F1RST.

Öka mångfald och jämlikhet
Helena Kockum COO på Delphis Malmökontor tillägger:

– Vi på Delphi är både glada och stolta över möjligheten att vara med och stötta Summer campen i Rosengård. Vi har länge verkat för att öka mångfalden och jämlikheten i advokatbranschen och engagerar oss i flera projekt som lyfter ungdomar i utsatta områden i Malmö.

Det tre veckor långa programmet erbjuder deltagarna en inblick i de karriärvägar inom företagsvärlden som högre utbildning banar väg för. Innehållet sträcker sig från globala utmaningar till affärsfilosofi och kreativt skrivande, med syftet att utrusta deltagarna för framtida ledarskapsroller. Ambitionen är att erbjuda minst 20 unga plats. Deltagarna kommer att erhålla lön under tiden de går F1RST Summer Camp.

Den ansvariga projektgruppen, med starka band till både Rosengård och Handelshögskolan, utgör navet i campens verksamhet. Genom lokalt engagemang och expertis är målet att skapa en miljö där deltagarna kan identifiera sig och känna att deras röster och erfarenhet hörs, skriver MKB i ett pressmeddelande.

Källa: MKB

Dela artikeln: LinkedIn

För dig som arbetar med förvaltning och utveckling av alla typer av fastigheter.

Prenumerera på
vårt kostnadsfria nyhetsbrev


Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega