MKB satsar på PropTech-tävling – här är bolagen som gått vidare

Första omgången av PropTech Championship 2024 – Energized by MKB har nu avslutats. Vinnaren av mästerskapet får ett projektkontrakt för att skala upp och förverkliga sin lösning i MKBs fastigheter i Rosengård.

Bland de 26 bolag som lämnat in bidrag har nu fyra tävlande gått vidare i respektive tre fokuserade kategorier:

  • Optimerad fastighetsförvaltning – Förbättring av den operativa effektiviteten och tillgångsvärdet.
    Tävlande: iLOQ, Vyer.com, SINOM, Avy

  • Hyresgästnöjdhet – Höja boende- och arbetsmiljön för hyresgästerna.
    Tävlande: inCAPS, Clappform, Defigo, Swegon Sverige

  • Wildcard: Future Rosengård – Att föreställa sig en innovativ och hållbar framtid för Rosengård.
    Tävlande: Actimate, Openpoint AB, Eliot Universe, Tryva

Syftet med PropTech Championship är att accelerera marknaden inom PropTech (Property Technology). Flera aktörer i fastighets- och byggbranschen är beroende av att digitalisera delar av verksamheten för att nå sina företagsmål. Genom tävlingen blir det enklare för branscherna att hitta samarbeten.

– Vi är glada över att det är så många bolag som vill vara med och skapa framtidens boende och bidra till en enklare vardag för MKBs kunder. Vi ser fram emot att utveckla ett innovativt teknikförslag i Rosengård. För oss är det en del av en större satsning vi gör för att området inte längre ska klassas som särskilt utsatt, säger Jonas Stark, affärsutvecklingschef på MKB Fastighets AB.

Flera internationella bolag
Roger Tofft, VD på PropTech Sweden säger att intresset för att delta i tävlingen är ett bevis på hur viktiga frågorna kring digitalisering av fastighetsbranschen är.

– Vi ser en stor variation i vilken typ av bolag som deltar men även en bredd i de lösningar som presenterats. Extra roligt är att vi i år har fler internationella bolag som deltar än tidigare år. Det finns många intressanta bidrag och de håller hög kvalitet. Det blir ett tufft arbete för juryn.

Huvudfinal i april
Bidragen som har kommit in till PropTech Championship 2024 ska nu utvärderas av en jury, bestående av personer i teknikbranschen, medarbetare på MKB och en boende hos MKB. I arbetet ska jurymedlemmarna välja ut fyra bidrag i respektive kategori. Dessa bidrag går in i ett slutspel med kvartsfinaler och semifinaler tills det återstår en vinnare i respektive kategori.

Kategorivinnarna möts i huvudfinalen som äger rum i Malmö den 11 april.

Källa: PropTech Sweden och MKB

Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega