Polisens strategi för trygg boendemiljö

Att människor ska ha rätten att känna sig trygga i sin boendemiljö tycker vi alla är en självklarhet, åtminstone i Sverige.  Ändå ser vi idag fler och fler familjer som känner en otrygghet i sin närmiljö. Mammor och pappor ber barnen komma hem direkt från skolan istället för att vara ute och leka med sina kompisar.

Barn tvingas sluta med sina älskade fritidsaktiviteter eftersom träningarna ofta är sent på kvällarna och när mörkret faller på så är den trygga fotbollsplanen en osäker miljö. Fritidsaktiviteter som är så otroligt viktiga för barnens utveckling på många plan. Fysiskt så deras kroppar mår bra men också psykiskt så det får känna glädje och kamratskap. I många fall är kanske även fotbollen, basketen osv deras stora dröm, en dröm de aldrig får en chans att utforska.

En av de krafter i samhället som gör stora insatser för att skapa trygga boendemiljöer är polisen. Om det kommer Johan Olsson som är chef för NOA och biträdande Rikspolischef berätta mer om den 16/11 på seminariet kring Social Hållbarhet på Clarion Hotell Sign. Läs mer och anmäl er här.

Thomas Hallberg

thomas.hallberg@forvaltarforum.se

Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega