Vill du nå våra 25 000 andra förvaltare?
Vill du ha förvaltarforum direkt i mailen?

Klimatsmarta hyresvärdar är attraktiva

Knappt hälften av svenskarna som bor i flerfamiljshus anser att deras nuvarande hyresvärd eller bostadsrättsförening hanterar miljö- och klimatfrågorna på ett bra sätt, enligt en undersökning som energibolaget Jämtkraft gjort tillsammans med analysföretaget Kairos Future.

Miljö- och klimat engagerar. De flesta svenskar försöker dra sitt strå till stacken och själva göra något för miljön men när det kommer till boende i flerbostadshus är den enskilde också beroende av hur hyresvärden eller bostadsrättsföreningen arbetar kring miljö- och klimat.

– När knappt hälften av svenskarna i flerfamiljshus anser att deras nuvarande hyresvärd eller bostadsrättsförening hanterar miljö- och klimatfrågorna på ett bra sätt finns en stor förbättringspotential bland landets fastighetsägare. En hyresvärd eller bostadsrättsförening med miljötänk är en attraktiv värd, säger Lars Skoglund, partneransvarig vid Jämtkraft.

Hjälpa villrådiga energikonsumenter
Var fjärde svensk säger att det är deras ansvar att spara energi och klimat och var tredje behöver hjälp med det.

– För att hitta rätt i framtidens energilandskap behöver den vanliga konsumenten troligen hjälp och rådgivning. Både när det gäller hur man spar energi på ett bra sätt och att sköta om planeten Jorden. De energibolag och fastighetsägare som kan bidra med detta har troligen mycket att vinna, säger Lars Skoglund.

Hållbar bekvämlighet — bekväm hållbarhet
Rapporten Hållbar bekvämlighet — bekväm hållbarhet, som Jämtkraft tagit fram tillsammans med analysföretaget Kairos Future, handlar om svenskarnas krav på morgondagens energileverantörer.

Energibranschen står inför stora förändringar. Ny teknik, klimathot och digitalisering driver på utvecklingen och förändrar förutsättningarna i snabb takt.

– Vi ställer oss frågan om vi går mot evolution eller revolution de närmaste 15 åren? Det är en fråga vi inom energisektorn alla bör försöka svara på. Med den här rapporten vill vi ge en möjlig framtidsbild. Vi tittar på unga omvärldstrender men fokuserar framförallt på hur dagens energikunder och konsumenter ser på framtiden, säger Anders Ericsson, vd Jämtkraft.

Inköpsportal - tipsa oss
Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Bild, minst 540 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Inköpsportal - tipsa en kollega