Kontor på dagen studenthem på natten

En kreativ idé som visar hur man billigt kan öka nyttjandet av befintliga kontor vann WSPs Framtidsstipendium 2017.

Genom portabla väggar och smarta lösningar kan kontoret på ett smidigt sätt förvandlas till studentboende vid arbetsdagens slut – likt ett scenbyte på teatern.

Henrik Sjökvist och Sofia Wiklund.

Med den idén vann Sofia Wiklund och Henrik Sjökvist, civilingenjörsstudenter på Uppsala universitet respektive KTH, WSPs Framtidsstipendium 2017.

Det är tredje året i rad som WSP har genomfört tävlingen ”100H” för studenter på svenska högskolor och universitet.

Skapa ungdomsbostäder
Årets tävlingsuppgift gick ut på att under 100 timmar ta fram en lösning som kan bidra till ungas möjligheter att hitta ett första eget boende.

Sofias och Henriks ”Flexibla kontor – Kontor by day, boende by night” blev det vinnande bidraget och juryns motivering löd:

”En kreativ idé som med stor framgång tar sin utgångspunkt i problemet med outnyttjade resurser och tomma ytor – och som visar stor potential att på ett billigt sätt öka nyttjandegraden av befintliga kontorslokaler i attraktiva områden. Dessutom mycket snyggt och pedagogiskt presenterat. Kombinationen av underutnyttjade resurser, delningsekonomi samt bostadsbrist gör förslaget till en vinnare.”

”Rätt i tiden”
– Jättekul att vi vann! Vi tror att vår idé ligger rätt i tiden, att den hakar på den existerande trenden med delningsekonomi, säger Sofia.

Även Magnus Meyer, vd på WSP och en av juryns medlemmar, ser att tiden kan vara mogen för Sofias och Henriks idé.

– Fastighetsbranschen har alltid sökt efter möjligheter för att öka nyttjandegraden i lokaler. Idag är man mer öppen för att ta till sig nya lösningar så därför är idén att utnyttja kontorsytor dygnet runt intressant för företag. Timingen är rätt, säger Magnus Meyer.

 

 

Dela artikeln: LinkedIn

För dig som arbetar med förvaltning och utveckling av alla typer av fastigheter.

Prenumerera på
vårt kostnadsfria nyhetsbrev


Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega