Fler sjukskrivningar

Antalet personer som måste sjukskrivas på grund av arbetsrelaterade sjukdomar ökar i fastighetsbranschen. Årets 99 anmälningar för perioden januari–september är den högsta noteringen på fem år och en ökning med 22 procent jämfört med samma period förra året. Det visar statistik från Arbetsmiljöverket, som Fastigo har bearbetat.

– Anställda som mår bra och har balans i livet är en förutsättning för en hållbar verksamhet.
Det är viktigt att vi alla tar arbetsmiljöfrågor på allvar och gör vad vi kan för att bryta den ökande trenden, säger Mona Finnström, vd för Fastigo.

Bland de rapporterade sjukskrivningarna är sjukdomar orsakade av felbelastning vanligast. Under perioden januari–september i år har 44 sådana sjukdomar anmälts. Det är en ökning med fem anmälningar jämfört med motsvarande period förra året.

Den typ av sjukskrivning som ökat mest under de senaste fem åren är sjukdomar orsakade av sociala eller organisatoriska faktorer. Det kan handla om sjukdomar som exempelvis stress eller utbrändhet. På fem år har antalet sjukdomar orsakade av sociala orsaker nästan trefaldigats från 11 anmälningar under januari–september 2011 till 30 anmälningar hittills i år.
Läs mer och se statistiken

 

Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega