Svenska Bostäder hyr ut 152 studentbostäder till Stockholms universitet

På Albano – Stockholms nya campusområde – har Svenska Bostäder byggt nästan 1 000 nya studentbostäder. Nu ingår bolaget ett blockuthyrningsavtal med Stockholms universitet för den sista etappen.

Sedan 2017 har Svenska Bostäder varit en del i ett bygga upp Stockholms nya campusområde Albano. Nu står den sista fastigheten redo för inflyttning med sina 152 studentbostäder, vilka hyrs ut till Stockholms universitet i ett blockuthyrningsavtal. Universitetet hyr sedan i sin tur ut lägenheterna till internationella studenter och forskare.

– Genom detta fina samarbete med Stockholms universitet skapar vi bättre möjligheter för internationella studenter och forskare att få en bostad i en väldigt attraktiv utbildnings- och forskarmiljö mitt emellan KTH och Stockholms universitet, säger Stefan Sandberg, vd på Svenska Bostäder.

Avtalet gäller i 10 år och gäller fastigheten Kattrumpstullen 12. Lägenheterna är en blandning av ett rum och kök och två rum och kök och kommer att hyras ut i andra hand av gruppen för bostadsförsörjning vid Stockholms universitet.

– Blockuthyrningsavtalet ger Stockholms universitet möjlighet att erbjuda internationella studenter och forskare en bekväm plats att bo mitt i det nya universitetsområdet Albano. Med 152 bostäder i byggnaden Kattrumpstullen 12 kan vi nu erbjuda fler boendemöjligheter i en attraktiv studie- och forskningsmiljö, direkt på campusområdet, med bara en kort promenad till Frescati. Vårt samarbete med Svenska Bostäder är uppskattat och vi ser fram emot att välkomna våra nya hyresgäster redan i januari 2024, säger Behgol Alinia, bostadshandläggare på Fastighetsavdelningen vid Stockholms universitet.

Källa: Svenska Bostäder

Dela artikeln: LinkedIn

För dig som arbetar med förvaltning och utveckling av alla typer av fastigheter.

Prenumerera på
vårt kostnadsfria nyhetsbrev


Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega