När går din kreativitet lättast igång?

 

  • När du sitter för dig själv?
  • När du sitter i ett videomöte?
  • När du är med en eller flera personer i ett rum?

För mig personligen så är det lätt det senare. Spika upp en whiteboardtavla, fixa en uppgift, samla en grupp och jag är i gång.

När jag var chef för Affärs- och Verksamhetsutveckling på Newsec hade jag en kort inledning för att locka medarbetare till vårt processarbete: ”Hur många av er känner att det står på sitt max av kunskap och från med nu bara kan surfa på den till pensionen?” Ingen räckte upp handen. Alla vill utvecklas. I alla bolag.

Hur tycker du att ditt bolag och du själv har utvecklats sen pandemin?  Många svarar (och jag själv) att ha avstämningsmöten via video varit ett effektivt sätt. Avstämningsmöte. Inte möten med diskussion.
Där är fysiska möten överlägset.

Jag har förmånen att fyra gånger per år träffa branschens ledande utbildningsföretag i vårt Kompetensråd. Trenden är lika för många av de bolagen. Färre går på deras fysiska kurser. De som går vill helst gå digitalt. Vi och dem som anordnar seminarier märker av samma trend.

Tror du det är bra för dig och ditt bolags utveckling?
Att inte träffas och diskutera? Jag är säker på att styrelser och ledningsgrupper kommer att prioritera en snabbare utvecklingstakt under 2023 och framåt.

En bra början är att deltaga på vårt seminarium Framtidens Förvaltare den 2 februari och lyssna på 20 ledande experter. En dag fylld av ny kunskap och givande diskussioner. Ett annat är att lyfta frågan internt. Hur kan vi utvecklas ännu mer och effektivare?
För era konkurrenter kanske gör det? Och ägare och kunder kräver det.

Detta är inget debattinlägg för att alla alltid skall vara på kontoret. Jag vill bara att ni skall diskutera och hitta formeln för hur utvecklingen skall göras framöver.

Vi på Förvaltarforum vill tacka alla som bidragit till och läst samt utvecklats genom våra nyhetsbrev under 2022.

Vi önskar alla er Ett Gott Nytt 2023 !

Ove Nordqvist
VD, Förvaltarforum

Dela artikeln: LinkedIn

För dig som arbetar med förvaltning och utveckling av alla typer av fastigheter.

Prenumerera på
vårt kostnadsfria nyhetsbrev


Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega