Driftnetto!


När hörde vi senast så mycket prat om driftnetto? Jag minns knappt när jag läste om det i affärstidningarna men vi som arbetar med förvaltning pratar ju driftnetto varje dag. I slutändan är det enkelt; driftnettot skapar kassaflöde, kassaflöde betalar för räntorna.

Vad gör vi nu när det är fokus på driftnetto och hur förbättrar vi driftnettot?

För mig finns det inga genvägar, det handlar om att utbilda sig, skaffa sig ny kompetens och skruva på alla detaljer och ta till sig ny teknik.

Outsinlig källa av kunskap
Vi på Förvaltarforum har alltid pratat om att vi är en plattform för kunskap lika mycket som nyheter och nu när kunskap kommer att vara viktigare än någonsin har vi lanserat UtbildningsPortalen där alla företag som arbetar med utbildning relaterat till fastighetsförvaltning kan publicera sina utbildningar.

Redan nu ligger det närmare 100 utbildningar upplagda och fler kommer det förstås att bli. Ta gärna några minuter och scrolla genom utbudet. Dessutom är vårt arkiv med tusentals artiklar en nästan outsinlig källa av kunskap.

Digital Fastighetsförvaltning – 4 okt
Att skruva på detaljer och använda ny teknik handlar till syvende och sist om att optimera varje led för att i slutändan förbättra driftnettot. Vi tror starkt på den digitalisering som pågår inom branschen och vi tror den kommer gå snabbare nu när fokus kommer att ligga på kostnader och effektiviseringar. Därför satsar vi på att genomföra ett seminarium om Digital Fastighetsförvaltning den 4 oktober. Vi har bett några av branschens ledande namn att berätta om hur de med hjälp av digitalisering har kunnat effektivisera och spara pengar och inte minst också förbättrat hållbarheten i förvaltningen.

För det får vi inte glömma, även när vi ska effektivisera och spara pengar måste vi komma ihåg vårt ansvar att förvalta hållbart för framtiden.

Varma vårhälsningar

Ove Nordqvist
VD, Förvaltarforum

Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega