Ny sajt vill bidra till ökad insamling

Nu finns ytterligare en hjälp för dig som vill vara med och öka återvinningen av förpackningar och tidningar. Förpacknings- och Tidningsinsamlingen, FTI, har lanserat webbsidan fni.nu.

Det är en ny tjänst för fastighetsägare, bostadsrättsföreningar och kommuner som kostnadseffektivt vill bredda erbjudandet till de boende och samtidigt bidra till en bättre miljö.

Så kommer man igång
Syftet med den nya webbsidan www.fni.nu är att informera om fastighetsnära insamling, varför det är viktigt och hur det kan göra skillnad. Där ges förklaring till hur återvinningen fungerar och vad man kan göra för att påverka beslut och hur man kommer igång.

Toppar listan
Källsortering av avfall toppar listan på de åtgärder som svenska hushåll väljer för att bidra till en bättre miljö. I undersökning våren 2017 säger hela 95 procent av Sveriges hushåll att de källsorterar sitt avfall.

Förpacknings- och Tidningsinsamlingen, FTI driver landets alla närmare 6 000 återvinningsstationer och subventionerar fastighetsnära insamling av förpackningar och tidningar hos över 1 400 000 hushåll.

Fler skulle sortera
– I vår undersökning säger 20-30 procent att de skulle sortera ut ännu fler förpackningar om de hade närmare till insamlingsplatsen. Genom att inrätta fastighetsnära insamling ökar inte bara fastighetens attraktivitet utan även återvinningen för att nå en bättre värld, säger Ulrika Eliason, produktchef på Förpacknings- och Tidningsinsamlingen.

 

Dela artikeln: LinkedIn

För dig som arbetar med förvaltning och utveckling av alla typer av fastigheter.

Prenumerera på
vårt kostnadsfria nyhetsbrev


Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega