Partnertext från Bostadsbolaget

Bostadsbolagets miljövärdar skapar Naturvandring

För att få hyresgästerna att uppmärksamma allt det unika och vackra som finns precis runt knuten skapade Bostadsbolagets miljövärdar en Naturvandring i Guldheden.

Utmed den två kilometer långa vandringsslingan får du uppleva allt från slåtterängar, tulpanträd och turkisk hassel till olika konstverk, insektshotell och fina utsiktsplatser.

Daniel Wahlin och David Koch, båda miljövärdar på Bostadsbolaget, ville hjälpa hyresgästerna i Guldheden att upptäcka sitt område och se allt det fina som finns, inte bara i rabatten utanför den egna ingången.

– Vi fick många önskemål från våra hyresgäster om särskilda planteringar utanför just deras port. Men även om du tycker att grannens rabatt är finare så är det fortfarande ditt område och du kan njuta av den också, säger Daniel som ihop med David först listade över 100 olika sevärdheter värda att nämna i omgivningarna.

Listan bearbetades sedan tillsammans med kollegor och Naturvandringen består nu av 34 stopp med de absoluta höjdpunkterna i Guldhedens växtlighet.

Alla är välkomna
Vandringsslingan fungerar lika bra att gå även om man inte själv bor i området. Daniel och kollegan David välkomnar alla att ta del av Naturvandringen.

– Det som är speciellt med Guldheden är att det finns en så stor diversitet. Här finns både ren naturmark och tuktade perennrabatter, berättar Daniel.

Flera stora slåtterängar har skapats för att gynna den biologiska mångfalden och ger insekter mat att äta även inne i de centrala delarna av Göteborg. De slås med lie varje augusti och frön tas tillvara till nästa år.

– Vi hoppas att genom att locka ut människor att gå vår Naturvandring så kommer de samtidigt upptäcka annat i rabatter och planteringar som inte är uppmärkt av oss, säger Daniel.

Toppbetyg för utemiljön
Bostadsbolaget ligger sedan flera år tillbaka i den absoluta toppen bland hyresvärdar i Sverige vad gäller kundbetyg för utemiljön.

– Vi har väldigt engagerade miljövärdar som verkligen ser hyresgästerna och vill berika deras hem- och utemiljö med värden för alla sinnen, säger Kicki Bälter, utemiljöstrateg på Bostadsbolaget.

Att arbeta som miljövärd hos Bostadsbolaget handlar inte bara om att klippa gräsmattor och rensa ogräs utan om så mycket mer. Viktiga grundstenar i planeringen av trädgårdarna är biologisk mångfald, blomstrande rabatter och en säker utemiljö.

– Att lyckas med det bygger på erfarenhet, kontinuitet och kunskap men framförallt på en vilja att göra skillnad. Den här Naturvandringen är ett bra exempel på det, menar Kicki Bälter.

Natursvandringen i Guldheden

Vandringen startar vid Boservice på Dr Westrings gata 13. Det sitter stora skyltar i fönstren där du ser kartan och läser mer om hur du gör. Vid varje punkt finns en skylt utplacerad med en QR-kod. Genom att scanna koden med din mobiltelefon så kommer du direkt in till just den punkten på Bostadsbolagets hemsida och kan läsa mer om växtligheten du står vid. Där ser du också en karta som visar var du befinner dig och var du hittar nästa punkt.

Karta och mer info hittar du här: bostadsbolaget.se/guldheden-naturvandring.

Dela artikeln: LinkedIn

För dig som arbetar med förvaltning och utveckling av alla typer av fastigheter.

Prenumerera på
vårt kostnadsfria nyhetsbrev


Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega