Fredrik Wirenblad blir ny verksamhetschef för fastighet i Region Västerbotten

Foto: Klas Sjöberg

Fredrik Wirenblad tillträder tjänsten som verksamhetschef för fastighet i Region Västerbotten. Fredrik Wirenblad har en lång och bred erfarenhet från bygg- och fastighetsbranschen inom både planering, byggande och förvaltning.

– Jag vill driva en strategisk och hållbar fastighetsutveckling, i linje med de förändrade kraven inom hälso- och sjukvården. I mitt ledarskap ser jag fram emot att engagera och lyfta våra medarbetare, vilket i sin tur kommer att stärka hela verksamheten. Tillsammans kommer vi att forma en framtida fastighetsmiljö som är både innovativ och anpassad efter våra patienters och personals behov, säger Fredrik Wirenblad.

Fredrik Wirenblad kommer från AFRY där han arbetat som Sverigechef för Ark Studio. Han har en ingenjörsexamen i byggteknik från Umeå universitet.

Fastighet representerar regionen som fastighetsägare och planerar och genomför samtliga byggprojekt och förvaltar alla regionens lokaler i hela länet. I Västerbotten äger och förvaltar fastighet Norrlands universitetssjukhus i Umeå och lasaretten i Skellefteå och Lycksele. Man äger och förvaltar också regionens hälsocentraler, folkhögskolor och tandkliniker.

– För att bedriva en kvalitativ och effektiv verksamhet är fastighetsfrågorna högst centrala för Region Västerbotten. Utvecklingen av arbetssätt och processer inom hälso- och sjukvården ställer ständigt nya krav på fastigheterna och deras funktion. Fredrik kommer med sin erfarenhet bidra till både en strategisk och verksamhetsnära fastighetsutveckling, säger Johan Gammelgård, digitaliserings- och servicedirektör.

Källa: Region Västerbotten

Dela artikeln: LinkedIn

För dig som arbetar med förvaltning och utveckling av alla typer av fastigheter.

Prenumerera på
vårt kostnadsfria nyhetsbrev


Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega