Svenska Handelsfastigheter expanderar tillsammans med dansk däckfirma

Svenska Handelsfastigheter fortsätter expandera tillsammans med den danska kedjan Thansen, som är en ledande aktör inom däck, reservdelar och andra biltillbehör. Detta sedan Thansen tecknat sitt femte hyresavtal med Svenska Handelsfastigheter. Avtalet avser en ny butik om knappt 1 100 kvm vid Hemlingby köpcentrum i Gävle med planerad öppning i september.

”Vi håller snabbt på att etablera en position i Sverige tack vare Svenska Handelsfastigheter som har god förståelse för vår verksamhet. Som ny aktör på den svenska marknaden ser vi fram emot att välkomna nya kunder och bidra till den lokala handeln på varje ort där vi etablerar oss”, säger Alija Konjaric, koncernkedjechef för Thansen Sverige.

Svenska Handelsfastigheter har hjälpt Thansen med sin snabba expansion i Sverige. I december öppnade Thansen i Kristianstad och så sent som i november tecknade Thansen hyresavtal för butiker vid Stallsiken i Skövde, Ingelsta marknad i Norrköping och Kupolens handelsområde i Borlänge som samtliga kommer att öppna under 2024.

”Thansen breddar utbudet vid Hemlingby samtidigt som butiken innebär att vi tar ytterligare steg i vårt framgångsrika samarbete. Det är också ett bevis på vår goda rikstäckning med närvaro i 145 av Sveriges 290 kommuner, vilket är lockande för internationella aktörer som söker etablering i Sverige”, säger Knud Lauridsen, förvaltningschef vid Svenska Handelsfastigheter.

Thansens vision är att öppna 70-80 butiker. Från sin start 1991 har Thansen framgångsrikt expanderat till 86 butiker i Danmark och 46 butiker i Norge sedan etableringen inleddes där 2017.

Källa: Svenska Handelsfastigheter

Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega