Atrium Ljungberg satsar på laddplatser

Atrium Ljungberg har driftsatt den första laddanläggningen i Kista.

Fastighetsbolaget har som mål att installera 1 000 laddplatser vid kontor och handelsplatser i sitt bestånd under 2018.

Efterfrågan på laddstationer för elbilar växer i Sverige. Sedan flera år tillbaka har fastighetsbolaget Atrium Ljungberg erbjudit ladduttag i sina garage.

I slutet av 2016 märktes en ökad efterfrågan på laddplatser bland hyresgästerna, samtidigt som prognosen för försäljning av laddhybrid- och rena elbilar också visade en stark utveckling.

– Vi ska stötta miljömedvetna hyresgäster och kunder i deras hållbarhetsarbete. Vi ser behovet av att installera betydligt fler laddplatser än de vi har idag och har därför arbetat fram en tydlig samordnad strategi och vision för detta. Ett samarbetsavtal har tecknats med Eways som kommer att vara operatör och hjälpa oss att sköta anläggningarna, båda energieffektivt och kostnadsmedvetet, säger Jonas Törnell, inköpsansvarig Atrium Ljungberg.

Nya laddplatser
Under 2017 fick Atrium Ljungberg klartecken från Naturvårdsverkets Klimatkliv för 670 laddplatser, bland annat i Sickla, Liljeholmen, Kista och Sundbyberg.

Laddningsplatserna kommer att installeras inom kort, både i kontorsgarage och på handelsplatser.

Den första anläggningen i Kista är redan driftsatt med 62 laddningsuttag. Dessa nyttjas främst av Atea som är Atrium Ljungbergs största hyresgäst i Kista och som dessutom har ett starkt hållbarhetsfokus.

Inköpsportal - tipsa oss
Inköpsportal - ansökan
Välj ett giltigt formulär