SafeTeam hjälpte Brf att uppgradera porttelefon – behöll fungerande delar

Bostadsrättsföreningen Malmöhus 10 ville uppgradera sina hus med ett modernt porttelefonsystem – men behålla vissa delar av den gamla utrustningen för att hålla nere kostnaderna.

Bostadsrättsföreningen Malmöhus 10 behövde byta ut 31 porttelefoner och 337 svarslurar i sina bostäder. Den gamla utrustningen hade blivit omodern och gick inte längre att reparera.

– För att hålla nere kostnaden behöll vi nuvarande passersystem och kablage. För att lyckas hittade vi moderna porttelefoner och svarslurar som är kompatibla med de delar som vi behöll, säger Felipe Flores, projektchef på SafeTeam.

En stor utmaning var att störa de boende så lite som möjligt. Det krävdes minutiös planering och god kommunikation.

– SafeTeam tog ett hus i veckan. På en vecka bytte de ut cirka 50 svarslurar och mellan 4-5 porttelefoner. All gammal utrustning revs ut, den nya installerades och testades. Sedan gick de vidare till nästa hus. Det var ett tufft schema, men vi har god erfarenhet av SafeTeams förmåga, även sedan tidigare. Vi är helnöjda! säger Jan Mårtensson, ordförande i Brf Malmöhus 10.

– Styrelsen i en bostadsrättsförening tar ett stort ansvar när de gör investeringar för sina medlemmar. Malmöhus 10 har gjort ett gediget förarbete, och vi vet att fler föreningar är intresserade av samma lösning då man har motsvarade utrustning idag, säger Mirek Johansson, regionchef på SafeTeam.

Källa: SafeTeam

Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega