SigtunaHems paketboxar minskar onödig trafik i områdena


SigtunaHem samarbetar med PostNord och IBoxen och har installerat paketboxar i sina bostadsområden. Närmare 40 000 paket har nu levererats till hyresgästerna. En av fördelarna är att onödig trafik har minskat.

– Hyresgästerna är väldigt entusiastiska och nöjda att vi kan erbjuda den här servicen i samarbete med PostNord, säger SigtunaHems markförvaltare David Fischer.

Det började som ett pilotprojekt när SigtunaHem som ett av de första allmännyttiga bostadsbolagen i landet startade ett samarbete med PostNord.

För att göra det bekvämt för våra hyresgäster att beställa hem varor placerades paketboxar ut på ett flertal ställen i SigtunaHems områden. Förutom PostNord bjöds även företaget iBoxen in att delta i pilotprojektet.

Flera fördelar
Fördelarna med paketboxarna är flera. Hyresgästerna slipper att ta sig till ett uthämtningsställe utan kan i stället i lugn och ro beställa och hämta ut varor bekvämt nära sin bostad.

SigtunaHem slipper också onödigt trafik inne i områdena när varor, som tidigare transporterades direkt hem till beställarens dörr, i stället levereras i en paketbox.

SigtunaHems del i projektet har handlat om förarbetet, innan boxarna kom på plats.

– Det största arbetet från vår sida var att hitta lämpliga platser att placera dem på, så att de är tillgängliga och lätta att sköta om, säger David Fischer.

PostNord har fullt ansvar
SigtunaHem har inga kostnader för paketboxarna, utöver den arbetstid som läggs på att sköta kontakterna med PostNord.

– PostNord tar fullt ansvar för sina boxar och hanterar alla skador och eventuella tekniska problem som kan uppstå. PostNord har också hand om all support kring boxarna, fortsätter han.

Säkerheten kring boxarna har också fungerat bra konstaterar David Fischer.

– Vi har inga övervakningskameror ute i våra områden. Men vi tänker efter innan vi väljer var boxarna ska placeras, och vi har haft väldigt få problem med skadegörelse och klotter.

Av: Marit Engstedt
marit.engstedt@forvaltarforum.se

Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega