SB går över till nya sop-språket

Anders Johansson byter symboler i SB:s miljöstuga i Vällingby.

Svenska Bostäder byter till Sveriges nya nationella skyltsystem för avfallssortering. Inspirationen kommer från Danmark där systemet har ökat återvinningen.

Samtliga Svenska Bostäders 27 000 lägenheter ska sortera avfall med hjälp av det nya nationella skyltsystemet. Först ut att byta ut de gamla symbolerna är bovärden Anders Johansson i Vällingby.

– Med ett gemensamt skyltsystem som genomsyrar all återvinning och som dessutom trycks på förpackningarna kommer det att finnas en stor poäng i att byta ut annars fullt fungerande skyltar, säger Anders Johansson.

Anders Johansson tycker det ska bli spännande att se hur systemet påverkar återvinningen. Men han tror inte att det blir någon snabb förbättring, utan den kommer på sikt när symbolerna finns överallt.

Dansk förebild
Övriga fastigheter i Svenska Bostäders bestånd kommer gå över till det nya skyltsystemet under året.

Inspirationen till ett nationellt skyltsystem kommer ifrån Danmark. Där har drygt 90 procent av kommunerna anslutit sig och effekterna börjar synas i form av ökad återvinning.

I Sverige är det branschorganisationen Avfall Sverige som står bakom satsningen. Men det nya systemet är utvecklat i samarbete med Avfall Sveriges nordiska systerorganisationer. Så tanken är att hela Norden ska ha samma skyltsystem.

Källa: Svenska Bostäder

 

 

 

Bli den första att kommentera "SB går över till nya sop-språket"

Kommentera

Du måste vara inloggad för att kommentera. Klicka här för att logga in
Inköpsportal - tipsa oss
Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Bild, minst 540 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Inköpsportal - tipsa en kollega