Förening / Nytt från organisationer & föreningar
Partnertext från Fastigo

Hjälp våra unga till första jobbet!

Nu har vi i fastighetsbranschen en chans till en riktig win-win-lösning: Vi behöver visa upp vår breda och intressanta bransch för en målgrupp som vi traditionellt har svårt att nå, och ungdomarna behöver möjlighet till sitt första avlönade jobb och sin första referens.

Ett år är en lång tid i en ung människas liv, våra ungdomar behöver oss nu mer än någonsin. Många unga har farit illa av ofrivillig social isolering och distansundervisning det senaste året.

Det där extrajobbet på restaurangen, turistbyrån eller i butiken försvann med pandemin. Chansen till ett ingångsjobb har drastiskt minskat för en av de grupper i samhället som behöver det bäst.

Fullt av utomhusjobb
Vår, sommar och höst är fyllda av utomhusjobb i vår bransch, med arbetsinsatser som har den goda bieffekten att skapa en positiv känsla för närområdet.

Handledare kan anställas för sommarperioden och kan med fördel vara en tidigare sommarjobbare.

Dela på uppdragen
Kanske går det att dela på de timmar som behövs så att så många som möjligt får chansen till innanförskap under lov och helger? Fyra eller sex timmar om dagen kan ge dubbelt så många chansen till den där gyllene biljetten in i arbetslivet.

Inga särskilda regler
Inga särskilda regler gäller för att anställa unga under rådande omständigheter; det är Arbetsmiljöverkets regler för unga samt att en riskbedömning görs på det företaget som gäller, det vill säga samma regler som tidigare.

Nu kraftsamlar vi i branschen och hjälper så många unga vi kan i en svår tid. Vi kommer att ha igen det tusenfalt i framtiden.

Mona Finnström, Fastigo
Anni Carpelan, Fastighetsägarna

Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega