Skärmfri jul med nytt spel

Heimstadens hyresgäster kan lära känna varandra med hjälp av nya IRL-spelet.

Heimstadens nya sällskapsspel ska inspirera till gemenskap och omtanke och att umgås på ett, för många, utmanande vis: helt utan mobiltelefoner.

Efter positiv respons på initiativen med Hållbarhetscoacher och mobillådan “Mobiltemplet” fortsätter Heimstaden att utveckla sitt koncept “Heimvaro – medveten närvaro” och lanserar “IRL-spelet” (In Real Life).

IRL-spelet kommer initialt att delas ut kostnadsfritt till Heimstadens hyresgäster via deras lokala kontor.

– Att spela spel med nära och kära har länge varit en uppskattad aktivitet, inte minst under långhelger. Att utmanas, diskutera och skratta tillsammans är något som för oss närmare varandra. Mobilen har en naturlig närvaro i vårt umgänge idag, men kan ibland distrahera oss lite väl mycket, säger Karmen Mandic, kommunikationschef på Heimstaden.

Lär känna din familj
Karmen Mandic berättar att Heimstaden därför ville utveckla ett enkelt men engagerande sällskapsspel för att inspirera till mer medveten och skärmfri närvaro.

– Oavsett om du spelar i tio minuter eller i timmar så kan du förvänta dig att lära känna din familj, dina vänner eller dina grannar på ett djupare plan, säger Karmen.

IRL-spelet består av 120 samtalskort med frågor om allt från “Vem var din första vän?” till “Vem skulle du vilja byta liv med för en dag?”. Spelet är utformat för att passa alla åldrar och går ut på att aktivt stoppa undan sin mobiltelefon för att låta korten inspirera till intressanta samtal.

Liknar en smart phone
En twist är att spelkorten utformats som en mobiltelefon där frågan är ställd som ett sms för att spelarna ska uppleva att de fortfarande håller i sina mobiltelefoner. Att ett svar svävar ut och leder till andra ämnen ses i detta spel som en bonus.

Spelomgången tar slut så fort någon av deltagarna tar upp sin mobiltelefon och samtliga deltagare ses som vinnare. Den ovärderliga vinsten? Kvalitetstid med varandra.

I faktarutan nedan hittar du mer information om Heimstadens koncept Heimvaro och spelen.

Källa: Heimstaden

 

Dela artikeln: LinkedIn

För dig som arbetar med förvaltning och utveckling av alla typer av fastigheter.

Prenumerera på
vårt kostnadsfria nyhetsbrev


Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega