Två förslag från Stenas unga agenter

Tretton unga hyresgäster har sommarjobbat som förändringsagenter på Stena Fastigheter i Göteborg. Nu har de presenterat sina förslag på hur bolaget bättre kan ta tillvara på ungas idéer och hur man kan minska soporna och återvinna mer.

I ungdomarnas pitch kring ett ungdomsråd tryckte de på vikten av att vara tydliga med vad man kan påverka och att det sedan händer något konkret. I ett ungdomsråd skulle man kunna diskutera olika trygghetsåtgärder och arrangera evenemang, som fotbollsturneringar och grillkvällar, som ökar trivseln och gemenskapen.

I ungdomarnas undersökningar framkom att hyresgästerna gärna vill återvinna men att det måste vara enkelt. Förslaget är därför att ta fram ett miljökit, som innehåller en broschyr med guidelines och olikfärgade avfallspåsar för de olika fraktionerna. För att göra det enkelt och roligt kan man jobba med färgkodning.

– Det är fantastiskt att få ta del av ungdomarnas engagemang, drivkraft och smarta lösningar. Vi har fått flera bra förslag idag som vi ska titta vidare på och se hur vi kan implementera i vår verksamhet, säger Agneta Kores, vd på Stena Fastigheter Göteborg.

Dela artikeln: LinkedIn

För dig som arbetar med förvaltning och utveckling av alla typer av fastigheter.

Prenumerera på
vårt kostnadsfria nyhetsbrev


Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega