Färgglada miljöstugor ska ge bättre sortering

Bostadsstiftelsen Signalisten bygger om alla sina miljöstugor i Solna för att skapa en bättre och mer hållbar avfallshantering.

Med glada färger, tydliga instruktioner och en trygg miljö ska hyresgästerna motiveras att källsortera bättre. Nu öppnar den första ombyggda miljöstugan på Västra vägen.

För ett år sedan startade Signalisten ett långsiktigt projekt för att förbättra avfallshanteringen med hållbara och långsiktiga lösningar. Som ett första steg anställdes två miljövärdar som bland annat ronderar miljöstugorna och hjälper hyresgäster att se till att grovsopor sorteras rätt.

Nästa steg i projektet är att successivt bygga om alla miljöstugor med utökade sorteringsmöjligheter.

Utökad sortering
De nya miljöstugorna erbjuder fler sorteringsmöjligheter än tidigare, bland annat plast- och metallförpackningar.

Den färgglada skyltningen består av grafiska illustrationer och tydliga hänvisningar som ska hjälpa hyresgäster att hitta och sortera rätt. Bättre belysning och fler fönster ska öka trygghetskänslan.

Den första ombyggda miljöstugan som nu öppnar ligger på Västra vägen 7E. Nästa på tur är Hagalund som öppnar under juni. Projektet att bygga om alla miljöstugor i beståndet kommer att pågå till 2021.

Förenklar för hyresgäster
– Vi vill motivera våra hyresgäster att sortera, och göra det så enkelt som möjligt för dem i deras vardag. Alla ska känna till varför och hur man ska sortera sitt avfall, säger Emelie Regnell, hållbarhetsansvarig på Signalisten.

Alla fastighetsägare har utmaningar med överfyllda miljö- och grovsoprum. Men att vara en långsiktig fastighetsförvaltare innebär att ta ansvar för både miljö och samhälle vilket Signalisten gör med den här satsningen.

– Att engagera hyresgästerna är en viktig del för att lyckas i det långsiktiga arbetet, säger Magnus Nilsson (M), styrelseordförande på Signalisten.

Källa: Signalisten

 

För mer information

Vivianne Habra
Presskontakt Signalisten
08-705 22 28
Vivianne.habra@signalisten.se

Kort om Signalisten

Bostadsstiftelsen Signalisten är Solna stads allmännyttiga bostadsstiftelse. Tillsammans med det helägda dotterbolaget Solnabostäder äger och förvaltar Signalisten cirka 4 000 lägenheter och närmare 200 verksamhetslokaler i fastigheter runt om i Solna. Signalisten har cirka 60 anställda. Se mer information på www.signalisten.se.

 

Dela artikeln: LinkedIn

För dig som arbetar med förvaltning och utveckling av alla typer av fastigheter.

Prenumerera på
vårt kostnadsfria nyhetsbrev


Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega