Vill du nå våra 25 000 andra förvaltare?
Vill du ha förvaltarforum direkt i mailen?

Göteborgare testar app för boendetjänster

Nu testar 1 300 hushåll hos de allmännyttiga bolagen i Göteborg en app för digitala boendetjänster. Pilottestet lanseras i samarbete med ett proptech-bolag.

Med appen hoppas Bostadsbolaget, Familjebostäder, och Poseidon kunna göra livet lite enklare för hyresgästerna och öka den sociala kontakten mellan grannarna.

Om piloten faller väl ut kommer förhoppningsvis alla 70 000 lägenheter i allmännyttiga Framtidenkoncernen erbjudas boendetjänster via en app på sikt.

Fixa vardagsärenden
Pilotprojektet genomförs just nu i tre bostadsområden i Göteborg – Högsbohöjd, Majorna och Tynnered.

Hyresgäster som bor i pilotområdena kan bland annat fixa tid i tvättstugan, göra en felanmälan, få notiser med info och kommunicera med grannarna genom appen.

– Våra hyresgäster har, precis som många andra idag, en förväntan om att kunna utföra allt fler tjänster digitalt utan krångliga inloggningar. Självklart måste vi inom allmännyttan vara med och driva utvecklingen mot ett smartare boende. Med hela boendet på fickan kan våra hyresgäster nu fixa vardagsärenden, säger Tullan Nilsson, IT-strateg på Framtidenkoncernen.

Samarbete med proptech-bolag
I pilottestet, som ska utvärderas till sommaren, kommer hyresgästerna även att kunna kommunicera med varandra genom ett socialt flöde. Förhoppningen är att det ska underlätta såväl lokal delningsekonomi som sociala kontakter mellan grannarna.

Pilottestet av appen lanseras i samarbete med Proptech-bolaget Tmpl.

– Samarbetet med Framtidenkoncernen är det första i sitt slag där vi gemensamt arbetat för att möta allmännyttans behov. Det känns inspirerande att vara del av ett projekt som verkligen kommer att göra skillnad för människor, säger Henrik Svanqvist, vd på Tmpl.

Källa: Bostadsbolaget

Kontaktperson

Tullan Nilsson
IT-strateg Framtidenkoncernen
031-719 31 55
tullan.nilsson@framtiden.se

 

Bli den första att kommentera "Göteborgare testar app för boendetjänster"

Kommentera

Du måste vara inloggad för att kommentera. Klicka här för att logga in
Inköpsportal - tipsa oss
Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Bild, minst 540 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Inköpsportal - tipsa en kollega