Ny guide om FTX

Oscar Molin berättar i ett reportage om BRF Storuvens energieffektivisering. Foto: Tobias Sterner

Informationscentrum för hållbart byggande fortsätter sin serie med lättillgängliga guider. Här kan du ladda ner och läsa Guide FTX.

Guiden vägleder dig i text och bild från start till mål i konsten att ventilera en fastighet. Du får svar på vad FTX gör för nytta, hur det fungerar, vad du ska tänka på som fastighetsägare och vad du behöver veta för att handla upp och installera systemet.

Guide FTX innehåller dessutom en mängd kompletterande artiklar, checklistor och fördjupningsmaterial om FTX och ventilation. (länk till guiden under artikeln)

Informationscentrum för hållbart byggande (ICHB) tipsar också om att en sökning på ”FTX” i organisationens digitala bibliotek ger 60 träffar.

Lärdomar från Storuven
ICHB har även skrivit ett reportage där bostadsrättsföreningen Storuven i Stockholm delar med sig av sina erfarenheter av att installera FTX. (länk till reportaget under artikeln)

Oscar Molin, en av de boende i föreningen, är nöjd:

– Utöver minskad energiförbrukning uppskattar jag särskilt att vi fått ren filtrerad luft och behagligt varma golv året runt, säger han.

Källa: ICHB

 

 

 

Dela artikeln: LinkedIn

För dig som arbetar med förvaltning och utveckling av alla typer av fastigheter.

Prenumerera på
vårt kostnadsfria nyhetsbrev


Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega