Unga ledare utbildas i Biskopsgården

I samarbete med Västra Hisingen basket driver HSB Göteborg sedan hösten 2016 HSB Göteborg Academy, en ledarskapsutbildning för unga i Biskopsgården.

HSB Göteborg Academy består av två delar:

  • Ledarskapsutbildning för personer i åldrarna 16 till 25 år.
  • Kombinerad basketträning och läxhjälp för killar och tjejer mellan 8 och 15 år bosatta i Biskopsgården.

Framtida ledare
Ledarskapsprogrammets syfte är att verka för en positiv utveckling i Biskopsgården, ett område där många av HSB Göteborgs medlemmar bor.

Tanken är att ta tillvara och utveckla unga människors ledarskapsförmåga – och i förlängningen bidra till ett mer inkluderade samhälle. Utbildningen består av sex till åtta träffar med studiebesök, föreläsningar och projektarbete. Sedan starten har cirka 50 ungdomar genomgått den terminslånga och kostnadsfria utbildningen.

– Det kommer alltid finnas ett behov av duktiga ledare och förebilder som kan inspirera och få saker att hända. Samtidigt vill vi dra vårt strå till stacken och göra vad vi kan för att stimulera en positiv utveckling i stadsdelen, säger Lars Göran Andersson, vd på HSB Göteborg.

Kontakt med näringslivet
Ett av målen med HSB Göteborgs Academy är att skapa kontaktytor med näringslivet.

Därför har flera personer inom ledande befattningar i olika företag ställt upp för HSB Göteborg Academy, bland annat från Volvo Cars.

Initiativet har redan nått åtskilliga av sina mål. Flera deltagare har fått anställning tack vare utbildningen. Det stora fokuset på personlig utveckling har även resulterat i en starkare självbild hos många av deltagarna, något som utvärderingen av utbildningen visat.

Källa: HSB

Snabbfakta om HSB Göteborg

Det kooperativa bostadsföretaget verkar från Lysekil i norr till Kungsbacka i söder. Företaget erbjuder nyproducerade bostadsrätter, hyreslägenheter, ett bosparande och förvaltning för bostadsrättsföreningar och fastighetsägare. Idag äger 70 000 medlemmar HSB Göteborg.

 

Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega