Så jobbar Sveriges bästa köpcentrum

Niklas Blonér och Ulrika Nordström, centrumchef och marknadschef på Väla.

Skandia Fastigheters köpcentrum Väla i Helsingborg har för elfte året i rad Sveriges nöjdaste hyresgäster. Centrumchefen berättar hur de arbetar.

Det står nu åter klart att Väla har de nöjdaste hyresgästerna i undersökningen Fastighetsbarometern Butik. Hyresgästernas bedömning gav ett index på 87, att jämföra med branschsnittets 73. Hur kommer det sig att Väla är så framgångsrikt?

– Till stor del handlar det givetvis om att centrumledningen hela tiden håller fokus på en nära, personlig och serviceinriktad kontakt med hyresgästerna, säger centrumchefen Niklas Blonér.

Han menar att 70 procent av det positiva utfallet kommer av det dagliga arbetet i centrumet och att det är helt rent och snyggt, medan 20 procent handlar om den löpande marknadsföringen med magasin och annonsering.

Framgångsreceptet
– De sista men ack så viktiga 10 procenten som gör att vi kan vinna igen och igen tror vi är det där lilla extra, som hos oss till exempel utgörs av oväntade evenemang så som Väla Fashion Show och bröllopstemat vi hade i våras då vi ställde till med bröllopsfest i centrumet och hela 17 par valde att gifta sig hos oss, säger Niklas Blonér.

Fastighetsbarometern Butik mäter hur butikshyresgästerna upplever sitt köpcentrum och servicen från centrumledning och ägare, hur nöjda hyresgästerna är totalt sett samt hur lojala hyresgästerna är.

I årets undersökning deltog 20 köpcentrum i Sverige. Undersökningen presenteras av CFI Group, Fastighetsägarna Sverige och HUI Research.

Källa: Skandia Fastigheter

Kort om Skandia Fastigheter
Bolagets kontor, köpcentrum, bostäder och samhällsfastigheter är samlade i 130 fastigheter – eller 1,1 miljoner kvadratmeter – huvudsakligen i de tre storstadsregionerna och med ett sammanlagt värde av cirka 56 miljarder kronor. Skandia Fastigheter har 150 medarbetare med målet att skapa och förvalta stadsmiljöer som lever länge. Uppdraget är att leverera en långsiktigt god avkastning till Skandias 1,2 miljoner ägare.

 

 

 

Dela artikeln: LinkedIn

För dig som arbetar med förvaltning och utveckling av alla typer av fastigheter.

Prenumerera på
vårt kostnadsfria nyhetsbrev


Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega