Partnertext från Savills

När fastighetsförvaltning är mer än bara fastigheter


Tisdag morgon och förvaltarens vardagsfrågor rullar in. En vattenläcka, ett nytt projekt, service till hyresgäster, uthyrning av förråd. Men andra tankar stör – bolån, klimatet, folk som flyr?
Vad kan jag göra?
Just det jag gör! Mitt jobb är en samhällsinsats.

Genom det decennium jag arbetat med fastigheter har mina tankar ofta vandrat i väg och ifrågasatt vilken roll jag spelar i ett samhälle och i en värld som skakar.

Vad gör jag egentligen? Ser till att vi får en bra avkastning på investerade pengar? Vem hjälper jag? Ska jag bli polis i stället? Nej, jag har inte det tålamodet som jag tror att det krävs. Sjuksköterska då?

Kanske kan vi tänka att vi förvaltare, varje dag, arbetar som spelare – i det stora laget vi kallar samhället.

Vattenläckan
Felanmälan ringer om en akut vattenläcka i en lokal och vi ska så klart alltid vara snabbfotade. Läckan får inte påverka verksamheten. Möjligheten till att evakuera är minimal och det finns många stamkunder som vill komma in i lokalen. Inne i lokalen lagas det mat, tittas på TV, det samtalas, några vilar och andra arbetar vid datorerna.

Stamkunderna som kommer hit, många varje dag, är hemlösa män.

Genom att vara snabba och åtgärda det som felar stöttar vi den verksamhet som i sin tur hjälper människor vidare ut ur hemlöshet och in i samhället.

Lokal ska iordningställas
Projektet som skulle startas NU handlar om att anpassa två våningsplan i en stor fastighet mitt i Stockholm. Det är bråttom med att få stället fungerande och säkert, de som ska nyttja lokalerna kommer redan nästa vecka.

De nya hyresgästerna är familjer från krigets Ukraina. Förhoppningsvis snart, om bara för en tid, blir de en del av samhället.

Vara behjälplig
Hyresgästen som hyr det lilla förrådet är ursprungligen från Syrien och har kommit hit med sin familj för att starta upp ett nytt liv. Det var inte den familjens önskan att fly, men de gör vad de kan för att starta om, och här finns jag som en part och kan vara behjälplig.

Det är helt fantastiskt! De ska hyra sitt förråd och få sin verksamhet att frodas, starta ett nytt liv och förhoppningsvis bli en viktig spelare i samhället.

Det finns många berättelser som mina och för att svara på mina egna frågor om ”vad jag gör, egentligen” landar jag tryggt. I att allt jag gör, för andra, för oss och för samhället, så gör jag det bara genom att gå till jobbet.

Madeleine Gustafsson, Property Manager på Savills

Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Bild, minst 540 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB

Inköpsportal - tipsa en kollega