KOMPETENS & UTBILDNING

Varm känsla på Fryshuset

BFAB:s utbildning Kvalificerad fastighetsförvaltning har gett mig större förståelse för fastighetsförvaltning och ett otroligt nätverk. Det säger Fryshusets fastighetschef Thomas Widlund.

En kylig fredag i november beslöt jag mig för att göra ett studiebesök på Fryshuset. Thomas Widlund, Fryshusets fastighetschef, välkomnade mig i receptionen.

Thomas, som just avslutat sin utbildning Kvalificerad fastighetsförvaltning, tog mig med på en rundtur. Lokalen bubblade av liv, med folk som spelade basket, åkte skateboard och lyssnade på hög musik.

Modernt och inspirerande
Det dova ljuset och den lite råa känslan gjorde det extra tydligt att jag inte precis befann mig i en vanlig svensk skola. Här lär sig eleverna inte bara det som är specificerat i läroplanen.

Här finns det utrymme för så mycket mer. Det känns friskt, modernt och inspirerande. Trots – eller kanske just för – att det var höstlov var skolan proppfull med ungdomar. Ungdomar som tar plats och får utrymme för sin passion, vare sig det är musik, dans, basket eller skateboard.

Thomas Widlund, fastighetschef på Fryshuset.

Anders Carlberg, som grundade Fryshuset 1984, var en gränslös eldsjäl. Han dog dessvärre 2013, men hans livsverk lever kvar.

Började på gymmet
Min guide Thomas fick tidigt en koppling till Fryshuset, då både hans syster och mor jobbade där. 2002 fick Thomas sitt första jobb på Fryshusets gym. Fem år senare tog han över rollen som servicechef och 2017 blev han Fryshusets fastighetschef. Jag frågar varför han varit kvar så länge.

– Jag är kvar då jag hela tiden känner att jag jobbar för en bra sak – våra unga, som är vår framtid. Sedan utvecklas jag hela tiden inom området fastighetsdrift, som jag brinner för.

I juni blev du diplomerad förvaltare (grattis, förresten!). Varför valde du BFAB:s utbildning Kvalificerad fastighetsförvaltning?
– Jag ville utvecklas mera professionellt inom fastighetsförvaltning då Fryshuset tog steget att bli fastighetsägare.

Vad gav utbildningen dig?
– Först måste jag säga: ett otroligt nätverk. I övrigt så fick jag en större förståelse för fastighetsförvaltning och en fördjupning inom olika kompetensområden. Jag har även fått ett bättre självförtroende i min roll som fastighetschef.

Jag lämnar Thomas och Fryshuset med en glad känsla i magen. Glad att en ensam eldsjäl vågade tro på sin vision. Glad för alla ungars skull som får möjlighet att vid sidan om sin skolgång även leva sin passion. Mer sånt i samhället skulle inte skada!

Text: Lillemor Runesson, projektledare BFAB

Läs fler artiklar på Förvaltarforum Kompetens
Dela artikeln: LinkedIn

För dig som arbetar med förvaltning och utveckling av alla typer av fastigheter.

Prenumerera på
vårt kostnadsfria nyhetsbrev


Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega