KOMPETENS & UTBILDNING
Partnertext från Newton

Från fordon till fastigheter

Möt Hasse Hajar, en tidigare fordonstekniker som bytte karriär. Med 16 års erfarenhet och en ansvarig position som Facility Manager på Ikea i Malmö, beslutade Hasse nyligen att trots det fördjupa sina kunskaper genom utbildning.

Från verkstadsgolvet till fastighetsförvaltning – Hasse Hajar började som fordonstekniker men upptäckte snart sitt verkliga intresse för fastighetsbranschen. Trots sin redan etablerad roll som Facility Manager på Ikea i Malmö, kände han ett starkt behov av att fördjupa sina kunskaper för att bättre kunna möta framtidens utmaningar.

Berätta lite om din bakgrund och hur du hamnade inom fastighetsförvaltning.
– Jag började som fordonstekniker efter gymnasiet men insåg att mitt intresse för fordon minskade. Jag vände mig istället till fastighetsbranschen, startade ett företag och arbetade som fastighetstekniker, vilket ledde till min nuvarande roll som Facility Manager på Ikea i Malmö.

Vad fick dig att börja studera igen?
– Jag har alltid velat utbilda mig inom fastighetsförvaltning men sköt upp det. När jag fick höra om Newtons utbildningar från bekanta bestämde jag mig för att ta steget och fördjupa mina kunskaper.

Hur har utbildningen påverkat din karriär?
– Utbildningen har gett mig en starkare grund att stå på. Trots mina 16 år i branschen har jag lärt mig mycket nytt, särskilt inom hyresrätt, avtalsrätt och fastighetsekonomi.

Hur balanserar du studier och arbete?
– Det var intensivt, men jag var fast besluten att klara av det. Planering och att prioritera tiden är nyckeln.

Vad har du för råd till andra som funderar på en karriärväxling?
– Var inte rädd för att ta steget. Livslångt lärande är kraftfullt och rätt utbildning kan verkligen höja både ditt yrkesliv och din personliga utveckling.

För att läsa mer om Hasses resa och Newtons utbildningar, besök den fullständiga artikeln här eller läs mer om utbildningen till Diplomerad Fastighetsförvaltare.

Kontakt uppgifter

Kontakta gärna Kicki Fäldt om du har frågor kring utbildningen.
Tel: 070-140 43 59
Email: kicki.faldt@newton.se

Läs fler artiklar på Förvaltarforum Kompetens
Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega