Skandia Fastigheter samarbetar med Nordlo för digitalisering av fastigheterna

Skandia Fastigheter väljer Nordlo som IT-partner för att driva digitaliseringen av bolagets bestånd av fastigheter och tillhörande IT-infrastruktur runt om i Sverige. Med satsningen ska Skandia Fastigheter även utveckla nästa generations digitala tjänster.

– Vi söker lösningar som kan göra livet enklare och mer digitalt för våra kunder, allt från el- och larmsystem till nya AI-drivna tjänster som energieffektivisering och fjärrstyrning. Partnerskapet med Nordlo möjliggör utvecklingen av dessa, säger Filip Backström, IT-chef på Skandia Fastigheter.

Skandia Fastigheter är ett fastighetsbolag i och runt Stockholm, Göteborg och Malmö. Med 134 fastigheter och drygt 180 medarbetare äger, utvecklar och förvaltar de kontor, bostäder, köpcentrum och samhällsfastigheter. Nordlo inledde samarbetet med Skandia Fastigheter 2022, då med ansvar över bolagets IT- och digitaliseringstjänster för verksamhetens kontor.

Nu fördjupas samarbetet med syftet att bygga en IT-miljö som stödjer utvecklingen av nya moderna tjänster och tekniska lösningar till bolagets fastigheter, bland annat styrsystem för värme och ventilation, elförsörjning, larm- och passersystem. Nordlo kommer agera strategisk partner och ansvara för bland annat drift, nätverksinfrastruktur, support och IT-säkerhet.

– Tillsammans med Nordlo ska Skandia Fastigheter även utveckla nästa generations digitala tjänster för kunderna, såsom AI-drivna energieffektiviseringssystem, och hitta fler sätt att förenkla och vidareutveckla fastighetsförvaltning, säger Filip Backström.

­– Fastighetsbranschen har stora möjligheter med att digitalisera. Grunden för ett stabilt och säkert fastighetsnät ligger i IT-infrastrukturen, där Skandia Fastigheter nu tar ett stort kliv. Vi är glada över att hjälpa dem utveckla digitala tjänster som morgondagens kunder kommer förvänta sig, säger Sandra Lindblad, vd på Nordlo Evolve.

Källa: Nordlo

Dela artikeln: LinkedIn

För dig som arbetar med förvaltning och utveckling av alla typer av fastigheter.

Prenumerera på
vårt kostnadsfria nyhetsbrev


Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega