Hyresgäster får förtur i nyproduktion

Industriromantiska Gjutarängen består av 187 hyresrätter om 1-7 rum och kök med bland annat etagelägenheter.

För att skapa högre omflyttning i Uppsalahems äldre fastigheter med låg hyra, ska bostadsbolaget ge befintliga hyresgäster förtur till nyproduktion.

Erbjudandet omfattar de hyresgäster som bor i områden med låg omflyttning i kombination med låg hyra, totalt ca 5 500 bostäder.

Genom detta hoppas Uppsalahem frigöra lägenheter med låg hyra i populära områden, som sällan kommer ut till marknaden.

Tio lägenheter i det nybyggda kvarteret Gjutarängen i Luthagen, som just nu är under produktion, har avsatts i ett första steg till förtur.

Regler för förtur
– Omflyttningen i det äldre beståndet är lägre än i nyproduktion och i områden som till exempel Tuna backar och innerstaden kommer billiga och små lägenheter sällan ut på marknaden. Nu vill vi underlätta för alla som funderat över att flytta till nyproduktion och ett mer tillgängligt boende, att komma över tröskeln, säger Stefan Sandberg, vd för Uppsalahem.

För att ta del av erbjudandet behöver hyresgästen uppfylla vissa kriterier, den nuvarande hyran ska t ex max uppgå till 80 % av hyran i den nya lägenheten.

Om många hyresgäster ansöker om förtur kommer nuvarande boendetid avgöra vem som får flytta. Uppsalahem kan också hjälpa till med flytt- och städhjälp.

Responsen avgör
– En nyproducerad lägenhet startar normalt en flyttkedja, men en köande kan uppleva att det är svårt att få tag i en lägenhet med lägre hyra. Tanken är också att förslaget ska öka möjligheten för våra befintliga hyresgäster att få en bostad som passar deras nuvarande livssituation bättre, säger Elnaz Alizadeh, styrelseordförande på Uppsalahem.

Blir erbjudandet populärt, finns planer på ytterligare förtur för hyresgäster i andra projekt framöver.

För frågor

Stefan Sandberg
vd Uppsalahem
stefan.sanberg@uppsalahem.se
0708-24 89 01

Elnaz Alizadeh
ordförande (S) Uppsalahem
elnaz.alizadeh@pol.uppsala.se
070-301 11 14

 

Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega