PROPTECH & SYSTEM
Partnertext från Kiona

SÖE Konsult rekommenderar bara det som ger mest nytta

Att se till att fastighetsägare och industrier får den bästa möjliga digitala infrastrukturen är inte så lätt. Det finns många system på marknaden och svårt att sålla fram det som gör mest nytta. SÖE Konsult står på kundens sida och hjälper till att kravställa och hitta rätt – och rekommenderar bara det de själva testat och verifierar.


Partnertext från Kiona

Rikshem väljer Web Port som SCADA-system för hela beståndet

Efter en omfattade upphandlingsprocess har Kionas produkt Web Port valts som den primära SCADA-plattformen för Rikshems fastighetsportfölj. Förmåga att skapa ett teknikledande system baserat på kundernas egna behov och önskemål avgjorde valet av Kiona.


Partnertext från Kiona

Få bättre kontroll på oförutsägbara energipriser

Förra året sände elpriset chockvågor genom branschen, och fjärrvärmepriserna har sedan ökat med upp mot 20%. Utsikterna för 2024 kan vara osäkra, och därmed oroande, men det finns hopp – och sätt att få bättre kontroll över din energianvändning.


Partnertext från Kiona

Kionas Proptech-resa: Att uppfylla vår vision från 2021 till idag

2021 startades Kiona med en vision – att revolutionera den europeiska fastighetsbranschen. Med öppenhet, flexibilitet och oberoende som ledord har vi förändrat landskapet och satt nya standarder strävan att skapa Europas ledande proptechplattform.


Partnertext från Kiona

Kiona integrerar AI till ert befintliga SCADA-system

I fastighetsbranschen talas om vikten av öppna system, inte minst inom SCADA-plattformar. Kiona har framgångsrikt integrerat sitt eget SCADA-system Web Port i flera projekt och jobbar nu med denna öppenhet – helt oberoende av egna och andras system.


Så skyddar ni fastigheterna mot IT-hackare

Många fastigheter har halvgamla datasystem som är exponerade mot internet utan att man vet om det. Det gäller att ha koll på enheter och nätverk och säkerställa att de inte är nåbara för hackare. Experterna berättar hur du gör din fastighet säker.


Partnertext från Kiona

Kiona och MKB i storaffär – AI-energioptimering i 200 byggnader

Kiona och Malmös största allmännyttiga bostadsbolag, Malmö Kommunala Bostadsbolag ”MKB”, meddelar nu att man slutit avtal om uppkoppling av MKB:s fastighetsbestånd till Kionas AI-energioptimeringstjänst Edge.


”Det är viktigt att inte glömma ´för vem´ vi digitaliserar”

HALLÅ DÄR...

… Varför blir ni partner med Förvaltarforum?
– Många av våra medarbetare och partners läser Förvaltarforum och sajten har bra balans mellan teknik och branschnyheter. Det är viktigt att vi på Kiona delar med oss av insikter och frågeställningar.


Partnertext från Kiona

Så gick det till när PiteBo nådde klimatmålen på rekordtid

Det allmännyttiga bostadsbolaget PiteBo har sedan 2021 digitaliserat sitt fastighetsbestånd. AI-styrning och -teknik har löpande lärt sig, justerat och optimerat. Effekten blev en total minskning på 12% av energi för uppvärmning av fastigheterna.


Partnertext från Kiona

Öppet och flexibelt – tillsammans med kunden

Kiona tvingar dig inte att använda ett specifikt märke eller binda dyra serviceavtal – och möjliggör öppen kommunikation mellan system.
– Fokus måste ligga på att frigöra potentialen hos öppna och flexibla lösningar, säger Jon Åkerström, CPO på Kiona.


Partnertext från Kiona

Ömangruppen kapar kundernas driftkostnader – med rätt verktyg

Genom att investera mer i äldre fastigheter kan man göra stora besparingar, säger Richard Hållbus, certifierad energiexpert på Ömangruppen i Växjö. De använder Kiona’s programvara, Web Port och Energinet för sitt energiarbete.


Mimers AI-satsning gav goda resultat

Bostadsbolaget Mimer aktiverade sina temperaturgivare med AI och installerade ny styrutrustning. Det har gett goda resultat med mindre energianvändning och lägre uppvärmningskostnader.


Stor uppslutning och supernöjda besökare

Tisdagen den 24 maj öppnade vi äntligen dörrarna till eventet som vi väntat på i två års tid – Framtidens Förvaltare. Det blev succé, vågar vi påstå.


För dig som arbetar med förvaltning och utveckling av alla typer av fastigheter.

Prenumerera på
vårt kostnadsfria nyhetsbrev


Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega