Så hanterar Stångåstaden krisen efter veckans explosion i Linköping

Skadorna efter explosionen i onsdags natt, i Stångåstådadens fastighet i Linköping, är mer omfattande än man först trodde. Nu ska fastigheten säkras och de boende få evakueringsbostäder. – Vi har en krisorganisation som vi sätter in, säger VD Fredrik Törnqvist.

Stångåstaden har under onsdagen inlett arbetet med att säkra den explosionsdrabbade fastigheten på adressen Ödegårdsgatan 16 i stadsdelen Johannelund. Undersökningen visar att skadorna på konstruktionen är mer omfattande än vad den första bedömningen gjorde gällande. Med anledning av detta kommer Stångåstaden nu inleda arbetet med att säkra fastigheten. Bolaget ombesörjer att evakueringsbostad för alla drabbade kunder i fastigheten.

Fredrik Törnqvist, VD Stångåstaden

– Vår bedömning är att vi kan vara färdiga med arbetet att säkra den explosionsdrabbade fastigheten i början av nästa vecka. Först därefter kan polisen genomföra en brottsplatsundersökning på plats i fastigheten. Under tiden kommer fastigheten att vara avspärrad och polisen kommer att ansvara för bevakning på plats. Först när polisen är klar med sin brottsplatsundersökning kommer vi kunna ge en mer detaljerad bedömning av skadornas omfattning och när berörda hyresgäster beräknas kunna flytta tillbaka till sina lägenheter. Med anledning av detta kommer vi se till att alla drabbade kunder kommer erbjudas en evakueringslägenhet, säger Fredrik Törnqvist, vd på Stångåstaden.

9 lägenheter evakuerade
Totalt har nio bostäder evakuerats. Under torsdagen har Stångåstaden varit i kontakt med samtliga drabbade hyresgäster och erbjudit stöd i arbetet med att hitta en evakueringsbostad. Då fastigheten ännu inte är säkrad och polisen behöver genomföra en brottsplatsundersökning har ingen fått komma in i fastigheten.

– För vår del är det av allra högsta prioritet att lösa boendesituationen för våra kunder. Tillsammans med berörda försäkringsbolag bistår vi i att hitta en så bra lösning för de drabbade hyresgästerna som möjligt fortsätter Fredrik Törnqvist.

Krisorganisation att sätta in
Så snart polisen hävt avspärrningen av fastigheten kommer arbetet med att tömma de drabbade lägenheterna på personliga tillhörigheter och bohag att påbörjas. Därefter kan arbetet med att återställa fastigheten inledas.

– Vi har en krisorganisation som vi sätter in under sådana här särskilda omständigheter. Att våra hyresgäster känner sig trygga är vår högsta prioritet, och vi är här för att stödja dem så gott vi kan med våra resurser genom dessa utmanande tider, avslutar Fredrik Törnqvist.

Läs mer om Stångåstadens krisorganisation i Porträttet med Fredrik Törnqvist, publicerat i december.

Källa: Stångåstaden

 

Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega