Ferroamp och Elektroskandia tecknar avtal

Ferroamp har tecknat ett distributionsavtal med Sveriges ledande el- och teknikgrossist, Elektroskandia. Med avtalet ökar Ferroamps förmåga att nå ut till installatörer och kunder i hela Sverige.

– Elektroskandias storlek och position inom elbranschen ökar vår förmåga att leverera till installatörer och i förlängningen till de villaägare, bostadsrättsföreningar och fastighetsägare som vill ta kontroll över sin elanvändning och bli en del av energiomställningen, säger Kent Jonsson, vd, Ferroamp.

Det svenska greentechföretaget Ferroamp kopplar ihop solceller, elbilladdning och batteri i ett styrbart mikronät med minimala energi- och effektförluster. Ferroamp-systemet är skalbart och finns tillgängligt för såväl småhus och villor som flerfamiljshus och industrilokaler.

Elektroskandia är Sveriges ledande el- och teknikgrossist med försäljning inom kraft/automation, tele/data/säkerhet, belysning, hushållsmaskiner och industriförnödenheter. Företaget är en del av Sonepar-koncernen som är ett av de största elgrossistföretagen i världen.

Genom samarbetet får Ferroamp tillgång till Elektroskandias hela säljorganisation och 49 butiker med spridning över hela landet. Elektroskandia får i sin tur möjlighet att ta ett stort steg in på marknaden för solenergi, batterier och elbilsladdning med en prisbelönt svensk innovation.

– Det här är ett område med stor tillväxt och vi har en starkt ökande efterfrågan på denna typ av system och lösningar från våra kunder, det gäller såväl till villor som större fastigheter. Att kunna erbjuda dessa system ligger helt i linje med Elektroskandias satsning på hållbara lösningar och produkter. Ferroamp är i framkant vad gäller teknik och innovation och deras system passar väl in i vår produktportfölj. Vi är mycket nöjda med att inleda samarbetet och att nu kunna erbjuda deras lösningar, säger Henrik Stjernstad, produkt/inköpsansvarig Elektroskandia.

Källa: Ferroamp

Dela artikeln: LinkedIn

För dig som arbetar med förvaltning och utveckling av alla typer av fastigheter.

Prenumerera på
vårt kostnadsfria nyhetsbrev


Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega