Mycket nöjdare kunder hos Lejonfastigheter

Lejonfastigheter i Linköpings kommun knappar in på fastighetsavdelningen i Helsingborgs stad vad gäller hur nöjda de kommunala verksamheterna är med förvaltningen av verksamhetslokaler. Det framgår i Evimetrix jämförelse av drygt 80 kommunala fastighetsorganisationer.

Evimetrix har under många år genomfört hyresgästundersökningar inom kommunal fastighetsförvaltning och mäter i dag ett drygt åttiotal kommunala fastighetsorganisationer.

Undersökningarna riktar sig till kommunernas verksamhetschefer och andra som har nära relation med den kommunala fastighetsförvaltningen så som biträdande verksamhetschefer, vaktmästare med flera.

Helsingborg fortfarande i topp
De flesta kommuner mäter vart annat år i Evimetrix kommungemensamma undersökningar.

Helsingborgs stad har inte varit med och kämpat om årets resultat men innehar fortsatt förstaplatsen. Lejonfastigheter i Linköpings kommun är däremot den fastighetsorganisation som ges högst betyg av de kommuner som varit med och mätt under 2019.

Ökning med 15 enheter på tre år
Lejonfastigheter förvaltar sporthallar, konsertlokaler, skolor, förskolor och omsorgslokaler i Linköpings kommun och har under åren jobbat frekvent med att förbättra sin service och dialog gentemot de kommunala verksamheterna.

Lejonfastigheter har under de senaste åren legat bland de 20 främsta, men har i årets undersökning intagit en andraplats med ett Nöjd kund-index (NKI) om 75. Lejonfastigheters betyg har på bara tre år ökat med hela 15 betygsenheter.

– Det är en rekordstor förbättring av vårt Nöjd kund-index, säger Lejonfastigheters vd Micael Antamo. Vår personal och våra driftentreprenörer har gjort ett strålande arbete och det gläder oss att våra kunder uppskattar och är nöjda med vår förvaltning.

Olika förutsättningar
– De kommunala fastighetsorganisationerna ser olika ut runt om i landet och har naturligtvis olika förutsättningar och resurser. Men med ett fokuserat arbete på att förse verksamheterna med en god service och en tydlig och bra dialog så kan var och en nå långt och skapa en hög kundnytta. Lejonfastigheter har haft ett tydligt fokus på att leverera en hög och god service till kommunens verksamheter, något som nu också får ett tydligt genomslag i kundnöjdheten, säger Alf Brydolf-Berg vd på Evimetrix.

Källa: Evimetrix

Om Evimetrix mätningar

Evimetrix genomför ett stort antal hyresgästundersökningar åt kommunala fastighetsorganisationer runt om i landet. I databasen finns resultat från drygt 80 kommuner från norr till söder. Jämförelsetalen är löpande under de tre senaste åren. I år har undersökningar genomförts i 30 kommuner. Enkäter har skickats ut till 6 000 företrädare för kommunala verksamheter varav nära 4 000 har svarat.

Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega