Willhem anställer boende som miljövärds-ambassadör

På Andersberg i Halmstad har avfallshanteringen länge varit en utmaning. Som ett led i hållbarhetsarbetet tar nu Willhem steget att rekrytera en boende i området som miljövärd. Personen ska som ambassadör sprida kunskap om avfallshantering.

Miljövärdens uppgift är att ha dialog med kunderna på Andersberg om avfallshanteringen som länge varit en stor utmaning i området. I detta ingår att informera och utbilda hur avfall ska sorteras och återvinnas.

– Vi vill ha ett rent och snyggt Andersberg för att skapa ett område där våra kunder trivs, och då behöver alla hjälpas åt, säger Lisa Angelin, fastighetschef i Halmstad.

– Många gånger handlar det helt enkelt om bristande kunskap och det är här miljövärden kommer in som en resurs för att stärka arbetet med den löpande kommunikationen och för att skapa engagemang och förståelse.


För att jobba som miljövärd ska man själv vara bosatt på Andersberg och vilja vara en ambassadör för området.

Förvaltarforum har tidigare skrivit om hur Gavlegårdarna förändrade sopvanorna hos 722 hushåll – genom ett digert arbete med att knacka dörr. Läs mer här.

Förutom satsningen på miljövärdssatsningen driver Willhem sedan tidigare tillsammans med HFAB projektet VÄXA på Andersberg där ungdomar mellan 13-15 år erbjuds enklare sommarjobb. För de äldre ungdomarna finns även möjlighet att söka arbete som Minibovärd, Willhems satsning på sommarjobb för unga.

Källa: Willhem

Dela artikeln: LinkedIn

För dig som arbetar med förvaltning och utveckling av alla typer av fastigheter.

Prenumerera på
vårt kostnadsfria nyhetsbrev


Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega