Förening / Nytt från organisationer & föreningar
Partnertext från Fastigo

Nytt skolår med nya möjligheter till prao

I dagarna påbörjar landets skolelever ett nytt läsår. Förutom ny kunskap och trevliga stunder med sina klasskamrater innebär det också en jakt på praoplats för elever i årskurs 8 och 9.

Sedan förra året är det nämligen återigen obligatoriskt med prao i dessa årskurser. Det handlar om närmare 250 000 praoplatser som ska fram.

Det slutgiltiga ansvaret när det gäller att ordna med prao ligger på respektive skola. Men som vi vet sedan tidigare är skolornas lärare och personal hårt ansatta när det gäller tidspress och hög arbetsbelastning.

Möjlighet att visa upp sig
Här kan vi som verkar inom samhällsbyggnadssektorn göra en insats och erbjuda praoplatser. En värdefull insats som gynnar både elever och skolor.

Prao ger branschen en möjlighet att visa upp sig. Både framtida kunder och framtida medarbetare kan få sin första kontakt med samhällsbyggnadssektorn genom en vecka på jobbet.

Erbjud praoplatser
Vi på Fastigo brukar återkommande ta emot elever från Rinkebyskolan. Om ni är intresserade av att ta emot praoelever på er ort är tipset att ni kontaktar en lokal högstadieskola och ber om att få prata med den personen på skolan som har hand om prao.

Ett bestående intryck från åren som vi har tagit emot elever är att vi lär oss minst lika mycket som eleverna. Vi får nya intryck och helt ny kunskap som är värdefull i vårt dagliga arbete.

Så ta chansen. Ta emot praoelever och låt nästa generation få ta del av hur givande och intressant vår sektor är.

Marie Harder
marknadskoordinator, Fastigo
(Har varit engagerad i Fastigos praosamarbete med Rinkebyskolan från starten.)

Läs mer om Fastigos praosamarbete här

Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega